Mobile menu
Predsjednik Kos prigodno ugostio zlatnog šahista Ivana Šarića

Predsjednik Kos prigodno ugostio zlatnog šahista Ivana Šarića

 
4/4/2018 - 11:40 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Predsjednik Kos prigodno ugostio Ivana ŠarićaPredsjednik Kos prigodno ugostio Ivana ŠarićaPredsjednik Kos prigodno ugostio Ivana ŠarićaPredsjednik Kos prigodno ugostio Ivana ŠarićaPredsjednik Kos prigodno ugostio Ivana ŠarićaPredsjednik Kos prigodno ugostio Ivana ŠarićaPredsjednik Kos prigodno ugostio Ivana Šarića
Predsjednik Kos prigodno ugostio Ivana Šarića

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos danas je na Poljudu upriličio primanje za splitskog šahista Ivana Šarića, koji je prije sedam dana postao novi prvak Europe u šahu, u konkurenciji 302 natjecatelja na Europskom prvenstvu u Gruziji. 

Predsjednik Kos je u ime Hajduka čestitao zlatnom šahistu na povijesnom uspjehu koji je uz pobjedu Zdenka Kožula na istom ovakvom natjecanju 2006. godine u Turskoj, najveći uspjeh hrvatskog šaha u povijesti.

Ivan Šarić rođen je u Splitu 1990. i bio je šahist Mornara, a potom Šahovskog kluba Mravince Dalmacijacement, a danas je član Liburnije iz Rijeke. Godine 2008., u Vijetnamu je postao svjetski juniorski prvak, a godinu dana ranije u Šibeniku postao je europski juniorski prvak. Međunarodni majstor postao je 2007. godine, a iduće godine stekao je rang velemajstora.

Šariću je u trofejnom salonu prigodno uručen dres Hajduka s brojem jedan te ostali prigodni pokloni, a europski šahovski prvak se potom, zajedno s ocem Brankom, učlanio u voljeni Klub.

Našem europskom prvaku Ivanu još jednom čestitamo i želimo mu puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku karijere!

4/4/2018 - 11:40 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr