Mobile menu
Predsjednik Kos: Pomoći ćemo da se igrači razvijaju u Hercegovini, želimo usavršavati kvalitetan kadar

Predsjednik Kos: Pomoći ćemo da se igrači razvijaju u Hercegovini, želimo usavršavati kvalitetan kadar

 
23/6/2017 - 15:45 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Potpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK TomislavPotpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK Tomislav
Potpisivanje poslovno-sportske suradnje HNK Hajduk i HNK Tomislav

Svečano je danas bilo u prostorijama Općinske vijećnice u Tomislavgradu gdje su čelnici HNK Tomislav i HNK Hajduk potpisali ugovor o poslovno-sportskoj suradnji. 

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos i predsjednik HNK Tomislav Ilija Bagarić, a u prisustvu dvojice članova Nadzornog odbora Hajduka Nikice Krnića i Marka Ercega te općinskog načelnika Tomislavgrada Ivana Vukadina, člana uprave NK Tomislav, a ujedno i ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Petra Galića te ostalih djelatnika iz HNK Tomislav.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos smatra da je ovime samo formalizirana već započeta suradnja, a sve u svrhu stručnog usavršavanja kvalitetnog kadra i sistematičnog razvoja djece:

- Drago mi je da mogu biti dio ovog povijesnog trenutka. Ovo je samo formalizacija onog što radimo, suradnja je već odavno počela. Sretan sam da možemo nastaviti u smjeru još boljeg odnosa i pojačavanja suradnje, a Hajduk će Tomislavu pružiti maksimalnu podršku. Želimo pomoći da se igrači razvijaju u Hercegovini, a ne samo kod nas, želimo stručno i sportski usavršavati kvalitetan kadar i dati podršku djeci da se što bolje i kvalitetnije razvijaju. Neće možda svako dijete uspjeti u nogometu, no naša je namjera pružiti im kroz sport i nogomet što kvalitetnije obrazovanje. Pokazat ćemo im pravi put da bi jednoga dana mogli, osim dobrih nogometaša, imati i dobre pedagoge i psihologe. Jednakim razmišljanjem gradimo priču i omogućit ćemo da još više djece privučemo u sport, a samim time da se razviju u što bolje ljude.

Predsjednik HNK Tomislav Ilija Bagarić nije krio zadovoljstvo prilikom potpisivanja ugovora, a izuzetno je sretan što je Hajduk upravo u Tomislavgradu pronašao potencijal za budući razvoj igrača:

- Rodila se jedna lijepa priča, pristupili su nam Nikica Krnić i Krešimir Gojun s pričom o mogućoj suradnji Hajduka i Tomislava i jako smo sretni zbog toga. Moram istaknuti kako imamo već šest momaka koji se nalaze u Hajduku koji je prepoznao veliki potencijal s ovih prostora. Želimo se stručno unaprijediti, plan je sigurno vezati se za veliki klub što Hajduk sigurno je. Vidimo jedan veliki prostor za napredak. Ono što mi se svidjelo je da naša djeca ostanu ovdje i obrazuju se po planu i programu. Za nas je ovo velika priča, a mi ćemo nastojati što bolji proizvod ponuditi Hajduku koji nam može pružiti podlogu da nam pruži pomoć tamo gdje smo nam je potrebno.

Općinski načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin smatra da je riječ o povijesnom potpisivanju ugovora:

- Moram reći da je riječ o povijesnom potpisivanju ugovora između Hajduka i Tomislava. Ovim potpisom će unaprijediti svoja postignuća i nadam se da će prenijeti dio iskustva i saznanja. Mala smo sredina, ali imamo veliko srce koje kuca i drago nam je da je u HNK Tomislavu Hajduk pronašao jednog pravog partnera. 

Jednako razmišlja i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Petar Galić:

- Ovo je povijesni trenutak za Općinu Tomislavgrad, ali i šire. Ovo je samo jedan mali koračić u našoj suradnji. Hajduk je osjetio ono što smo mi komentirali, drago mi je da se u Klub vratio naš hercegovački bazen, čestitam predsjednicima obaju klubova na dosada učinjenome. Nadam se i vjerujem da će ova povijesna suradnja HNK Hajduk i HNK Tomislav imati veliki učinak u budućnosti.

Poslije konferencije za medije delegacije obaju klubova otišle su u obilazak stadiona i obnovljenih službenih klupskih prostorija HNK Tomislav koje su u završnoj fazi radova. 

Cijeli događaj iz Tomislavgrada pogledajte u videoprilogu.

23/6/2017 - 15:45 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr