Mobile menu
Posjetite stadion Hajduka i upoznajte se s bogatom poviješću našeg Kluba

Posjetite stadion Hajduka i upoznajte se s bogatom poviješću našeg Kluba

 
23/5/2016 - 09:58 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Hajdukove trofejne saleHajdukove trofejne saleHajdukove trofejne saleHajdukove trofejne saleHajdukove trofejne saleHajdukove trofejne saleHajdukove trofejne sale
Hajdukove trofejne sale

Razgled stadiona Hajduka prava je atrakcija među domaćim i stranim turistima koji posjećuju Split, a kako se približava turistička sezona sve je veći interes pa na Poljudu svakodnevno vladaju gužve.

Posjet stadionu Hajduka i dosad je bila jedna od turističkih atrakcija, a razgled uz pratnju vodiča sada je pravi doživljaj i prilika da se saznaju mnoge zanimljive stvari iz povijesti našeg Kluba. 

Preuređenjem trofejnih salona Hajduk je dobio dodatni sadržaj koji je zanimljiv našim navijačima iz cijele Hrvatske, ali iz inozemstva te turistima kojima je razgledavanje poljudskog stadiona jedna od najzanimljivih stvari tijekom posjeta Splitu. 

Turistička tura po stadionu kreće od predvorja u kojima se nalaze fotografije osnivača Hajduka, zatim brojni isječci iz novina, potom slijede trofejne dvorane, preuređeni novinarski salon te VIP loža, i na kraju slijedi neizostavno fotografiranje na glavnom terenu stadiona.

Ono što posjetitelje najviše zanima svakako je priča o zadnjem osvojenom Kupu Maršala Tita iz 1991. godine, ali i priča o prvom, najstarijem peharu u Hajdukovoj trofejnoj sali kojeg je dobio na dar od HAŠK-a 3. kolovoza 1912. 

Brojni posljetitelji ostaju iznenađeni kada čuju za Povelju o proglašenju Hajduka počasnom momčadi Slobodne Francuske. Uz to posjetitelji najviše fotografiraju originalni dres Bernarda Vukasa kojeg je nosio igrajući za reprezentaciju svijeta. Priča o izgradnji stadiona također je jako zanimljiva.

Stranim turistima je posebno fascinantna priča o pobjedi nad Manchester Unitedom od 6:0 iz 1980. godine što je najveći poraz najvećeg engleskog kluba izvan Velike Britanije. 

Najmlađi uzrasti ostaju bez daha kada ugledaju bogatstvo Hajdukovih izložaka kojih u vitrinama kluba ima čak 1.531 (klub posjeduje 1311 pehara, 337 plaketa i medalja te 325 raznih predmeta (poklona), ukupno 1973, od toga je za posjetitelje izloženo 1531), uz 200 fotografija iz Hajdukove bogate prošlosti.

Razgled Hajdukovog stadiona u prosjeku traje u prosjeku od 30-45 minuta uz pratnju vodiča koji ih upoznaje s poviješću Hajduka na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Osim učeničkih ekskurzija koje su moguće bez obzira na broj posjetitelja, stadion je svakodnevno otvoren i za individualne posjete.

Upiti i rezervacije mogu se napraviti na mobitel +385 (0)99 2552 160 ili na: [email protected]

Cijena razgleda iznosi 35 kuna za odrasle, a 20 kuna za djecu (od 6 do 12 godina). Na grupe odraslih od preko 15 osoba odobrava se popust. Popust imaju i članovi Hajduka.  

23/5/2016 - 09:58 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr