Mobile menu
Portugalski napadač Hugo Almeida potpisao za Hajduk!

Portugalski napadač Hugo Almeida potpisao za Hajduk!

 
31/8/2017 - 18:55 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Hugo Almeida potpisao za Hajduk!Hugo Almeida potpisao za Hajduk!Hugo Almeida potpisao za Hajduk!Hugo Almeida potpisao za Hajduk!Hugo Almeida potpisao za Hajduk!
Hugo Almeida potpisao za Hajduk!

Portugalac Hugo Almeida novi je igrač Hajduka. Tridesettrogodišnji iskusni napadač stigao je u poslijepodnevnim satima u Split i potpisao ugovor s Bijelima. Almeida će u ponedjeljak odraditi i prvi trening s momčadi Joana Carrilla.

- Već po prvom dojmu shvatio sam da sam došao u veliki klub. Čuo sam sve o Hajduku, njegovoj bogatoj povijesti, ambicijama, a jako sam dobro upoznat s atmosferom na stadionu i jedva čekam odigrati prvi susret. Naravno, cilj mi je pomoći momčadi da ostvarimo što veći uspjeh, a osobna očekivanja su mi da dam što više golova do kraja sezone što je ujedno i jedna od mojih glavnih uloga - prve su riječi Almeide nakon potpisivanja ugovora za Hajduk.

Stasiti napadač rođen je 23. svibnja 1984. godine u mjestu Figueira da Foz, a u Hajduk je stigao iz grčkog AEK-a za kojeg je prošle sezone upisao 16 nastupa i pritom zabio četiri zgoditka.

Almeida je karijeru započeo u portugalskom klubu Naval, a igrao je i zabijao za Porto, Leiriju, Boavistu, Werder Bremen, Bešiktaš, Cesenu, Kuban Krasnodar, Anži, Hannover, a od prošlog ljeta je igrao za AEK. Najveći trag ostavio je u njemačkom Werderu, za klub iz Bremena zabio je 65 golova uz 26 asistencija u ukupno 181 nastupu.

Za portugalsku reprezentaciju je upisao 57 nastupa i postigao 19 pogodaka. Igrao je na dva Europska (2008. i 2012.) te dva Svjetska prvenstva (2010. gdje je postigao zgoditak te 2014.)

Dobrodošao Hugo!

Bem-vindo Hugo!

31/8/2017 - 18:55 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr