Mobile menu

Hajduk

Hajduk

2:2

Vitez

Vitez

Natjecanje: Zatvorena trening-utakmica
Mjesto: Split, Poljud
Datum: 8/7/2013
Suci: MARIO RAJČIĆ (Kaštel Stari); Matko Palada (Trogir), Marino Majstorović (Split)
Gledatelja: -
Poljud: Hajduk - Vitez 2:2

Poljud: Hajduk - Vitez 2:2

 
8/7/2013 - 20:48 sati
Utakmice
Foto: Vojko Bašić / CROPIX

Strijelci: 0:1 Livančić (1), 1:1 Bencun (19), 2:1 Tomičić (34), 2:2 Smriko (60)

Hajduk: Stipica (Blažević 46), Mikanović, Maloča, Nižić (Vuković 66), Lučić, Sušić (Džoni 65), Luštica, Bradarić, Tomičić (Kovačić 46), Džafić, Bencun.

Vitez: Živković, Badrov, Imamović, Brekalo, Pranjković, Jurić, Mišić, J. Šantić, Dedić, Livančić, Dilaver (Još su igrali: Perković, D. Šantić, Vidović, Smriko, Livaja, Garić, Grbavac, Šišić, Kapetan, Alić)

Igračima Hajduka, koji nisu igrali u subotu u Maksimiru, suprotstavio se poslijepodne u zatvorenom trening-dvoboju na Poljudu Vitez, novi premijerligaš BiH. Završilo je prijateljski 2:2.

Već u prvoj minuti, praktički, odmah nakon što se krenulo s centra, poveli su gosti golom Tonija Livančića. Hajdukovci su izjednačili dvije minute kasnije lijepom akcijom. Duplim pasom su Adin Džafić (napadač koji je na Poljud stigao na probu, zadnji klub mu je San Antonio Scorpions) i Marko Bencun izigrali goste, mladi je hajdukovac na kraju s 15-ak metara malo iskosa zatresao mrežu. Drugi udarac prema vratima Hajduka uputili su gosti u 28. minuti, no izvrsnom je reakcijom Dante Stipica, kad se našao “jedan na jedan” sa suparničkim napadačem, sačuvao svoja vrata. Luka Lučić je asistirao za 2:1, ubacio je u 33-oj iskosa na drugu vratnicu gdje je Ivan Tomičić pucao iz prve i pogodio u suprotnu malu mrežu. Mikanović je odlično reagirao u 42. minuti nakon što je već svladan bio Stipica, probao je udarcem iskosa Livančić, Dino je izbio s gol-crte.

Na poluvremenu je Igor Tudor umjesto Dantea Stipice na vrata poslao Gorana Blaževića, a Miro Kovačić je zamijenio Tomičića. Tino Sušić je u 58-oj snažnim udarcem s 20-ak metara pogodio gredu, a već dvije minute kasnije Jasmin Smriko je doslovno “zakucao” iz peterca na ubačaj s desne strane. Ivan Vuković je u 66-oj ušao umjesto ozlijeđenog Zorana Nižića, imao je lijepu prigodu već u prvom napadu, no pucao je s 15-ak metara preko vrata. Sušića je u 65-oj zamijenio Ivan Jakov Džoni, Lučić je u 73-oj pucao s osam metara, izbili su gostujući stoperi. Hajdukovci su imali više loptu u nogama protiv čvrstih i discipliniranih gostiju, no mreže se do kraja nisu tresle.

Dvoboj su s tribina pratili samo prvotimci Hajduka koji su igrali u subotu u Maksimiru, a uoči utakmice s Vitezom su odradili prvi ovotjedni trening pred gostovanje u Zadru.

8/7/2013 - 20:48 sati
Utakmice
Foto: Vojko Bašić / CROPIX