Mobile menu

Pogledajte video reportažu s Kampa Hajduka u Makarskoj

 
31/3/2015 - 08:42 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr

Upravo se održava treće izdanje Kampa Hajduka u Makarskoj na kojem sudjeluje 130 djece, malih nogometaša koji sanjaju o tome da jednog dana zaigraju u dresu Hajdukal 

"Kamp se održava svake dvije godine i svaki put je sve bolje. Ovim projektom pokušavamo pronaći nove mlade talente, ali ovo je i velika stvar za imidž Kluba jer se pokazuje koliko je velik i važan Hajduk", kaže nam voditelj Kampa Hajduka u Makarskoj Vik Lalić

Iako se ove godine išlo na još mlađu djecu nije bio problem okupiti 130 djece koji svakodnevno "okupiraju" teren s umjetnom travom Sportskog centra u Makarskoj.   

"Većina djece dolazi nam iz tri kluba s Makarske Rivijere: Urania Baška Voda, Zmaj Makarska i Jadran Tučepi. Međutim imamo ove godine veliki broj djece s Orebić, Dingača, Pelješca... Imamo također i djece iz Zagreba koji tamo igraju u vrlo dobrim klubovima, ali roditelji su im veliki hajdukovci i željeli su se pokazati da bi prešli u bijeli dres", kaže nam Lalić.  

Najbolje će Hajduk pozvati na Poljud da dođu trenirati i da tu pokažu da su stvarno dobri da odjenu dres Hajduka.

Danas je drugi dan Kampa Hajduka u Makarskoj i još puno zanimljivosti čeka sudionike. Uz dva treninga dnevno u ponedjeljak su mali nogometaši slušali predavanje o povijesti Hajduka koje im je održao klupski povjesničar Jurica Gizdić.

Testirat će ih stručnjaci sa Kineziološkog fakulteta, o važnosti prehrane govorit će im nutricionisti, a Hajdukova trenerica Jasminka Blažević s njima je radila nogometni aerobik.

U utorak navečer za djecu i njihove roditelje organizirana je promocija knjige Ivana Gudelja i Blaža Duplančića "Hajdučka priča", a u srijedu će na trening doći prvotimci Hajduka, a popodne gostuju legende Ivo Bego i Zlatko Vujović.  

Vik Lalić najavljuje da projekt Hajdukovih kampova ide dalje.

"Već sad možemo najaviti ljetni kamp koji ćemo raditi na Poljudu, čim završi škola, od 15. do 20. lipnja. Imamo puno najava i interesa čak iz Australije, Norveške i drugih dijelova Europe i svijeta, a da ne govorim kontinentalnoj Hrvatskoj. Jer puno je onih koji žele spojiti ugodno s korinsnim - u Split roditelji dolaze na kupanje, a djeca da zaigraju u bijelom Hajdukovom dresu", zaključuje Vik Lalić

Više pogledajte u video reportaži Željana Prkića.

31/3/2015 - 08:42 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr