Mobile menu
Pogledajte kako je Stipica obranio penal Henryju Coleu

Pogledajte kako je Stipica obranio penal Henryju Coleu

 
21/5/2015 - 10:06 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr

Henry Cole, britanski redatelj i producent, snimio je priču o Hajduku za putopisni serijal o Hrvatskoj koji će se na jesen prikazivati u 130 država na Travel Channelu. 

Cole je poznat po svom autorskom serijalu "World's Greatest Motorcycle Ride", a Hrvatsku je proteklih dana prošao na motociklu Métisse Desert Racer, replici motora posebno proizvedenoj za čuvenog glumca Stevea McQueena koji ga je vozio šezdesetih godina. 

"Hajduk ima zaista nevjerojatnu priču. Ovo je veliki klub", bio je impresioniran Cole nakon što je sa snimateljskom ekipom uz pratnju našeg vodiča Frane Grgurevića prošao razgled stadiona i zavirio u trofejne sale Kluba.

Zaintrigirala ga je priča o tome kako je Hajduk sa 6:0 deklasirao Manchester United osamdesetih, ali i kako je Klub igrao velike i važne europske utakmice u svojoj povijesti te osvajao brojne trofeje i priznanja.

Ipak najzanimljivija mu je bila priča o velikom srebrnom peharu Maršala Tita koji je Hajduku pripao kao posljednjem osvajaču Kupa Jugoslavije.

"Kad sam došao u Split odmah sam osjetio tu emociju i strast koja se veže uz Hajduk. Stadion je spektakularan. Mogu samo zamišljati kakav je osjećaj kad su tribine pune. Jako mi je sviđa ovdje. Mislim da bih mogao postati pravi navijač Hajduka!", kazao je Cole koji je izabrao crveno-plavu Hajdukovu garnituru za poseban čin ovog posjeta. 

Cole je, naime, poželio istrčati na travnjak i okušati se u izvođenju penala. Ispunili smo mu tu želju te smo mu na gol poslali Dantea Stipicu. 

Britanska tv zvijezda je s puno entuzijazma pristupila svojoj novoj ulozi, a Hajdukov vratar mu je svojim autoritetom i vještinom pokazao da udarac s 11 metara često nije lako pretvoriti u gol. 

Kako je Hajdukov vratar Dante Stipica skinuo penal poznatoj britanskoj tv zvijezdi Henryju Coleu pogledajte u video prilogu.  

21/5/2015 - 10:06 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr