Mobile menu
Pogledajmo međusobnu statistiku Hajduka i Osijeka u HNL-u

Pogledajmo međusobnu statistiku Hajduka i Osijeka u HNL-u

 
5/5/2017 - 10:24 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Osijek 5:1 (Poljud, 06/05/2017)"

Bijeli u subotu u 17 sati protiv Osijeka na Poljudu igraju susret 32. kola MAXtv Prve lige. Posljednji je to međusobni ogled Bijelih i Osječana u ovoj sezoni. U dosadašnja tri hajdukovci su slavili jednom kao i momčad Zorana Zekića, dok je jedan susret završio neriješenim ishodom.

Bit će to ukupno 77. sraz Hajduka i Osijeka u Hrvatskoj nogometnoj ligi, a Bijeli su u dosadašnjih 76 odigranih znatno uspješnija momčad s 43 ostvarene pobjede. U 16 navrata dvoboj je završen neriješenim rezultatom, dok je momčad iz Grada na Dravi 17 puta upisala sva tri boda. Gol razlika je također na strani Hajduka koji je postigao 135, a primio 81 gol. U prosjeku hajdukovci zabijaju 1,78 gol po susretu u ogledima s Osijekom (u domaćim utakmicama čak 2,3).

Zanimljiv je podatak da je u međusobnim omjerima samo jedna utakmica završila bez pogodaka. Što se tiče dvoboja odigranih na Poljudu, Bijeli su znatno uspješniji, u 38 ogleda Hajduk je upisao čak 30 pobjeda, 7 susreta završilo je neodlučeno, a gosti iz Osijeka su tek jednom uzeli puni plijen s Poljuda. Gol razlika u poljudskim ogledima je 87:30 za Hajduk.

Najveću pobjedu na svom stadionu protiv Osječana hajdukovci su ostvarili u sezoni 2005/2006 kada su slavili rezultatom 6:0. Zadnje slavlje na Poljudu Bijeli su upisali u posljednjem međusobnom srazu kada je Marko Futacs velemajstorskim pogotkom donio svojoj momčadi sva tri boda.

U posljednjih pet međusobnih dvoboja odigranih na poljudskom stadionu nogometaši Hajduka su slavili 4 puta, a jedan susret završio je neriješeno.

5/5/2017 - 10:24 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr