Mobile menu
Pogledajmo dosadašnji pojedinačni učinak Hajdukovih napadača u HNL-u

Pogledajmo dosadašnji pojedinačni učinak Hajdukovih napadača u HNL-u

 
11/4/2017 - 10:40 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela, Robert Matić / hajduk.hr

Dvadeset i osam golova i 13 asistencija učinak je Hajdukovih napadača u dosadašnjem dijelu MAXtv Prve lige. Zabili su golgeteri Bijelih 28 od 44 ukupna gola u tri četvrtine prvenstva, a donosimo pojedinačni učinak svakog od njih.

ANTE ERCEG (7 golova i 5 asistencija)
Gledajući ukupni učinak najviše se ističe sa sedam postignutih golova i pet asistencija. Ante je skupio 21 nastup u MAXtv Prvoj ligi i upisao ukupno 1.518 minuta. Prosječno zabija svakih 217 minuta, a osam puta igrao je cijeli susret, dok se u početnoj jedanaestorici našao 19 puta. 

MARKO FUTACS (9 golova)
S devet postignutih pogodaka najbolji strijelac momčadi u prvenstvenom dijelu. U prvih jedanaest našao se 13 puta, dok je u osam utakmica igrao svih 90 minuta. Futacs u prosjeku zabija svakih 130 minuta (ukupno odigranih 1.169), a prvi nastup za Bijele upisao je koncem kolovoza.

FRANCK OHANDZA (7 golova i 3 asistencije)
U prosjeku zabija najčešće, Francku su potrebne svega 103 minute da zatrese mrežu suparničke momčadi i prema tome kriteriju je najučinkovitiji od napadača. Ukupno je do sada zabio u sedam navrata u MAXtv Prvoj ligi, a dodao je i tri asistencije (suigračima asistira svakih 241 minutu). U prvih 11 igrao je šest puta, a tek dvije utakmice odigrao je od prve do zadnje minute. 

AHMED SAID SAID (5 golova i 5 asistencija)
Uz Ercega i Nikolu Vlašića među najboljim asistentima u momčadi. Nastupio je u 22 prvenstvena dvoboja, najviše od četvorice napadača i pritom je postigao pet pogodaka. Jednaki broj minuta mu treba za postizanje pogotka i za asistenciju. 

Najzanimljivije brojke:
103 minute - Ohandzi u prosjeku treba najmanje minuta provedenih u igri za postizanje zgoditka i prema tome kriteriju je najučinkovitiji od napadača.
241 minuta - u prosjeku treba Ohandzi za asistenciju što je prema ovome kriteriju najbolji učinak od četvorice napadača.
22 nastupa - najviše prvenstvenih utakmica od četvorice napadača odigrao je Ahmed Said Said
1.518 minuta - najviše minuta od golgeterskog kvarteta upisao je Ante Erceg
9 golova - prvi strijelac momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva je Marko Futacs
5 asistencija - imaju Ante Erceg i Ahmed Said Said u MAXtv Prvoj ligi te su najbolji asistenti među napadačima

11/4/2017 - 10:40 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela, Robert Matić / hajduk.hr