Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta u Puli

Pobjede pionira i kadeta u Puli

 
9/5/2017 - 14:02 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Pioniri: ISTRA 1961 - HAJDUK 0:2
Utakmica 30. kola 1. HNL za pionire
Pula, Igralište Aldo Drosina
Gledatelja: 80
Sudac: Igor Rajko (Poreč)
Strijelci: 0:1 Klarić (25), 0:2 Klarić (58)
HAJDUK: Perić, Unušić,  Bekavac, Škaričić, Gulišija (od 61. Pervan), Galić, Topić, Ćubelić (od 49. Kekez), Ljubičić (od 51. Mamić), Biuk, Klarić (od 68. Botica).

Pioniri Hajduka u 30. kolu 1. HNL na gostovanju u Puli su pobijedili domaću Istru 1961 rezultatom 2:0. Igrači trenera Jure Srzića od samog početka su preuzeli inicijativu i stvarali pritisak prema vratima domaćina. Pritisak je rezultirao s nekoliko prilika, najbolje su bile one u kojima su se našli Marin Ljubičić i Dino Klarić. Mreža domaćih prvi put se zatresla u 25. minuti. Odličnu dugu loptu Gregora Gulišije spretno je primio Klarić, zatim prevario svog čuvara i izbio sam pred protivničkog vratara te preciznim prizemnim udarcem doveo Bijele u vodstvo. Hajduk je nastavio kontrolirati utakmicu, a rezultat se nije mijenjao do 58. minute kada je lijepu akciju Domagoja Topića i Stipe Biuka u gol ponovno pretvorio Klarić.

-----

Kadeti: ISTRA 1961 - HAJDUK 1:2
Utakmica 30. kola 1. HNL za kadete
Pula, Igralište Aldo Drosina
Gledatelja: 90
Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)
Strijelci: 1:0 Miškulin (5), 1:1 Rončević (34), 1:2 Šarić (72)
HAJDUK: Runje, Šantalab, Rončević, Ševelj, Jenjić, Karabatić, Čuić, Buble (od 65. Šarić), Bajić (od 80. Romić), Blagaić, Brnić (od 78. Sušić).

Kadeti Hajduka u Pulu su doputovali bez petorice reprezentativaca koji nastupaju na EP. Unatoč toj činjenici, Bijeli se u Split vraćaju s tri nova boda. Istra 1961 vrlo rano je došla u vodstvo, već u 5. minuti Luka Miškulin svladao je vratara bijelih Roka Runju. Nakon pogotka domaći prepuštaju posjed Hajduku, orijentiraju se na čvrstu i brojnu obranu te kontranapadima pokušavaju prijetiti Bijelima. Momčad trenera Siniše Oreščanina ipak uspijeva izjednačiti prije poluvremena. Hajdukova inicijativa u 34. minuti rezultirala je kornerom nakon kojeg se u skoku najbolje snašao Hrvoje Rončević i preciznim udarcem glavom izjednačio rezultat. Konačan rezultat postignut je u 72. minuti. Samo sedam minuta nakon što je ušao u igru umjesto Luke Buble, Ivan Šarić je bio najprisebniji u protivničkom šesnaestercu i rutinirano skrenuo u mrežu jedan ubačaj s desne strane. Do kraja se rezultat nije mijenjao i Bijeli su došli do 22. pobjede u 1. HNL. 

9/5/2017 - 14:02 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr