Mobile menu
Pobjeda do naslova: Juniori slavili protiv Rudeša i vratili se na vrh tablice

Pobjeda do naslova: Juniori slavili protiv Rudeša i vratili se na vrh tablice

 
16/5/2018 - 17:04 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0
Juniori: Hajduk - Rudeš 1:0

Juniori: HAJDUK - RUDEŠ 1:0
15. Kolo Prve HNL 
Pomoćno igralište stadiona Poljud
Gledatelja: 200
Sudac: Duje Strukan (Split)
Strijelac: 1:0 Krajina (64)

Hajduk: Sentić, Budalić, Barišić, Radić, Ševelj, Kreković (od 74. Rakić), Giljanović (od 46. Krajina), Bajić (od 89. Čeko), Blagaić (od 46. Rončević (od 90. Čančar), Kosić, Palaversa. 

Hajdukovi juniori ostvarili su vrijednu pobjedu u zaostaloj utakmici Prve HNL u kojoj su na Poljudu ugostili Rudeš. Bila je to pretposljednja utakmica sezone za momčad Marija Despotovića, a pobjedom 1:0 Bijeli su se vratili na vrh tablice.

Nije to bio susret koji je obilovao prilikama, gosti su od prve minute stali u čvrsti blok, svi igrači Rudeša pozicionirali su se u prostoru do 25 metara s isključivom namjerom da brane svoja vrata i pokušaju nešto napraviti preko kontri. 

Bijeli su cijelo prvo poluvrijeme opsjedali šesnaesterac suparnika, ali praktički svi njihovi pokušaji zapinjali su na dvadesetak metara. Vidjeli smo tek nekoliko udaraca iz daljine no bez izrazite prilike. 

U nastavku Hajduk je dodatno pojačao pritisak na obranu Rudeša što je rezultiralo prvom opasnijom situacijom u 56. minuti susreta. Ante Palaversa i Jurica Bajić su odigrali lijepu kombinaciju kroz sredinu, napadač Hajduka je dobio loptu u dobroj poziciji na 13 metra, ali pucao je preko vrata. 

Pogodak vrijedan tri boda ipak je stigao u 64. minuti susreta, sjajno je povukao Bajić s centra, predao je loptu Ivanu Krajini na nekih 12 metara, a ovaj je uspio zaobići dvojicu čuvara i neobranjivo pogoditi u desni kut. 

Gosti su i nakon toga nastavili su svom stilu bez velikog rizika, a Bijeli su strpljivo čekali da se otvori nova prilika koja se ukazala u 79. minuti susreta. Josip Rakić je uputio odličan udarac s 18 metara, nekako je uspio to odbiti vratar Matija Bruči, ali samo do Krajine koji je tukao sa šest metara, međutim i ovaj udarac je čudesnom reakcijom obranio gostujući čuvar mreže. 

Do kraja utakmice igrači Hajduka su uputili još nekoliko udaraca iz daljine, u dva navrata ukazala se i prilika za kontru no rezultat se nije mijenjao. 

Hajdukovi juniori nakon ove pobjede imaju bod više od drugoplasiranog Dinama, a za sigurnu potvrdu naslova prvaka treba im pobjeda u dvoboju protiv Intera u Zaprešiću koji je na rasporedu u nedjelju. 

16/5/2018 - 17:04 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr