Mobile menu
Pioniri poraženi u finalu Hrvatskog kupa

Pioniri poraženi u finalu Hrvatskog kupa

 
22/5/2018 - 12:57 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr
Finale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionireFinale Hrvatskog kupa za pionire
Finale Hrvatskog kupa za pionire

Pioniri: HAJDUK - DINAMO 0:2
Finale Hrvatskog kupa
Igralište: Ivankovo
Gledatelja: 300
Sudac: Josip Lučić (Vinkovci)
Strijelci: 0:1 Barišić (2), 0:2 Kanižaj (38)

Hajduk: Silić, Vukman, Bradarić, Krolo, Pelivan, Brkljača (od 45. Žulić), Dominić (od 45. Letaj), Ćubelić, Mihovilović, Posinković (od 52. M. Petrović), L. Petrović.

Hajdukovi pioniri poraženi su u finalu Hrvatskog kupa od svojih vršnjaka iz Dinama rezultatom 2:0. U vrlo izjednačenoj utakmici koja je obilovala prilikama na obje strane bolje su se snašli igrači Dinama. Oni su svoje šanse iskoristili, dok su Bijeli propustili cijeli niz dobrih situacija te jedanaesterac u prvom poluvremenu. 

Dinamo je već u drugoj minuti stigao do vodstva, Hajdukov vratar Toni Silić je uputio jedno prekratko dodavanje prema suigraču, presjekli su to suparnički igrači, a lopta je došla do Bartola Barišića koji je neometan sa šest metara pogodio praznu mrežu. 

Nakon početnog šoka Bijeli su odmah krenuli po pogodak koji bi vratio stvari na nulu. Veliku priliku u 10. minuti susreta imao je Ivan Krolo, sam je izašao pred vratara Mislava Zadru koji je nekako uspio obraniti njegov udarac sa sedam metara. 

Samo šest minuta kasnije slična situacija. Ivan Ćubelić sjajno je iz sredine proigrao Leonarda Petrovića koji također sam izlazi pred vratara, ali i njegov udarac s nekih 14 metara brani Zadro. 

Vratar Dinama i treći put je izašao kao pobjednik u 20. minuti susreta kada je obranio jedanaesterac Kroli. Ćubelić je oboren u kaznenom prostoru, sudac Josip Lučić pokazao je na Bijelu točku, a Krolo je pokušao plasirati loptu, međutim Zadro je pročitao njegovu namjeru. 

Uzvratio je potom Dinamo preko Ivana Šaranića koji je u istoj minuti imao dvije velike prilike. Najprije je izašao sam pred vratara Silića koji odlično brani njegov udarac s deset metara i odbija u kornera. Nakon ubačaja iz kuta Šaranić puca glavom s 14 metara, lopta je išla u mrežu, ali Luka Posinković je izbio s gol linije. 

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti još jedan dobar solo prodor Leonarda Petrovića kojeg je opet zaustavio vratar Dinama. 

Hajduk je na koncu unatoč rezultatskom zaostatku ostavio bolji dojam u prvom dijelu, ali već startu drugog poluvremena Dinamo je uspio povećati vodstvo na 2:0. Viktor Kanižaj je primio loptu na 18 metara, uputio je snažan udarac i neobranjivo pogodio desni kut. 

Do kraja utakmice Hajduk je uspio stvoriti još nekoliko izglednih situacija, ali rezultat se više nije mijenjao. 


22/5/2018 - 12:57 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr