Mobile menu
Pioniri i kadeti uspješni protiv Cibalije

Pioniri i kadeti uspješni protiv Cibalije

 
6/5/2018 - 14:12 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Pioniri: HAJDUK – CIBALIA 2:1 (0:0)
Utakmica 27. kola 1.HNL 
Pomoćno igralište stadiona Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Luka Liković (Krvavac) 
Strijelci: 1:0 Škorlić (46), 1:1 Kamenicki (52), 2:1 Škorlić (64)

 HAJDUK: Čović, Posinković, Krolo, Vuko (od 36. Pelivan), Bradarić, Brkljača, Dominić (od 42. Škorlić), Žulić, M. Petrović (od 36. Vukman), Mihovilović (od 42. Vrcić), Letaj.

Pioniri Hajduka pobijedili su Cibaliju s 2:1 u zanimljivoj utakmici koja je u posljednjih 20 minuta donijela i dosta uzbuđenja. Trener Jure Srzić odmorio je nekoliko igrača koji su prethodnih dana imali reprezentativnih obveza. Gosti su konkretni bili na samom početku utakmice kada su stvorili dvije-tri izgledne situacije, ali je nakon toga sve pripalo Bijelima. Nekoliko puta igrače Hajduka u izglednim prilikama zaustavljala je zastavica drugog pomoćnika podignuta zbog zaleđa, a dva dobra udarca Marka Brkljače obranio je gostujući vratar Josip Sitar. U drugom dijelu utakmice izvršeno je devet izmjena, Hajduk je zagospodario terenom, a gosti su se povukli. Hajduk je poveo u 46. minuti, Ivan Ćubelić je lijepo proigrao Rina Škorlića koji je ušao u igru četiri minute ranije, a ovaj je smireno poentirao s nekih šest metara. Cibalia je izjednačila iz prekida u 52. minuti, slobodan udarac sasvim iskosa izveo je Alen Kamenicki, a lopta se doslovno provukla u mrežu između vratara bijelih Karla Čovića i jednog od obrambenih igrača. Već u sljedećoj minuti Bijeli su imali priliku doći u vodstvo, ali je Ćubelić promašio s bijele točke, njegov udarac otišao je preko gola. Pobjedu Bijelima donio je Škorlić koji je šest minuta prije kraja utakmice iskoristio jedan nesporazum u obrani Cibalije i iz blizine matirao Sitara.  

---

Kadeti: HAJDUK – CIBALIA  5:0 (2:0)
Utakmica 27. kola 1.HNL 
Pomoćno igralište stadiona Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 
Strijelci: 1:0 Šarić (28), 2:0 Čuić (31), 3:0 Klarić (65), 4:0 Belančić (75), 5:0 Klarić (77)  

HAJDUK: Runje, Unušić (od 55. Jurica), Mamut, Vušković, Milinović, Jurica, Galić, Jenjić (od 67. Biuk) Čuić, (od 58 Klarić) Nikl, Šarić (od 67. Belančić), Brnić (od 41. Buble).

Kadeti Hajduka su dosta lakše došli do pobjede. Već u prvih deset minuta gostujućem vrataru su udarcima iz daljine zaprijetili Ivan Brnić i Mario Čuić. Hajduk je u vodstvo došao u 28. minuti, Čuić je lijepom dubinskom loptom proigrao Ivana Šarića, a ovaj je zaobišao vratara Franka Čučkovića i pospremio loptu u mrežu. Nekoliko minuta kasnije Bijeli su povećali vodstvo, nakon dobrog udarca Bruna Jenjića vratar gostiju odbio je loptu, a Čuić je odbijanac glavom ubacio u mrežu. Igrači trenera Igora Tolića i u nastavku su bili agilniji i agresivniji, držali posjed lopte i stvarali prigode. To je urodilo s još tri gola u mreži Vinkovčana. Najprije se u 70 minuti Dino Klarić upisao u strijelce, nakon što je lijepu Jonjićevu loptu plasirao u donji desni kut gola gostiju. Četvrti pogodak bio je najljepši – Marin Belančić je s 18 m uputio oštar udarac koji je završio u suprotnim rašljama protivničkog gola. Dvije minute kasnije konačan rezultat postavio je dvostruki strijelac Klarić.

U subotu prvenstvene utakmice na gostovanju kod Dugopolja odigrali pioniri II i kadeti II. Pioniri II trenera Matije Mijandrušića pobijedili su rezultatom 3:0, dok su kadeti II trenera Siniše Šegovića slavili s 4:0.

Mlađi pioniri koje vodi trener Vedran Kukoč u nedjelju su svladali Zmaja rezultatom 4:0, a mlađi pioniri II koje vodi Mate Radić u gostima su pobijedili Val s 12:0.

6/5/2018 - 14:12 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr