Mobile menu
Pet zaredom: Bijeli postigli čak 17 golova u posljednjih pet ogleda

Pet zaredom: Bijeli postigli čak 17 golova u posljednjih pet ogleda

 
10/5/2017 - 11:20 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela, Robert Matić / hajduk.hr

Hajduk je slavljem protiv Osijeka ostvario petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu što je najveći niz pobjeda u posljednjih sedam godina. Redom su Bijeli pobjeđivali Cibaliju, Dinamo, Split, Istru 1961 te na koncu momčad iz Gradskog vrta. U tih pet utakmica postigli su hajdukovci 17 golova (čak 3,4 po susretu), primili svega tri, a sve pobjede ostvarene su s najmanje dva pogotka razlike.

Igrači Joana Carrilla najbolja su momčad MAXtv Prve lige u posljednjih pet kola s osvojenim maksimalnim brojem bodova (15 od 15). Druga je Rijeka s 10, slijede Osijek i Dinamo s devet bodova te Slaven Belupo s 8 osvojenih bodova.

Od 17 zgoditaka (uvjerljivo najviše od svih klubova MAXtv Prve lige) Carrillove momčadi najviše je postigao Ante Erceg koji je zabio četiri gola u četiri uzastopna dvoboja. Marko Futacs je dodao tri, dok su po dva zabili Ahmed Said Said, Toma Bašić i Nikola Vlašić.

Odigrali su hajdukovci tri dvoboja na Poljudu u kojima su slavili s gol-razlikom 13:3 (u prosjeku 4,3 pogotka). Na gostovanjima Bijeli imaju dvije pobjede bez primljenog gola. Najprije su u Zagrebu u najvećem hrvatskom derbiju svladali Dinamo 2:0, a potom su istim rezultatom u Puli porazili domaćina Istru 1961. 

10/5/2017 - 11:20 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela, Robert Matić / hajduk.hr