Mobile menu
Pet stvari koje niste znali o... Franu Tudoru!

Pet stvari koje niste znali o... Franu Tudoru!

 
19/4/2015 - 23:08 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

1 - HVARSKI KORIJENI

Fran Tudor rođen je 27. rujna 1995. u Zagrebu. S puno poznatijim prezimenjakom, Igorom, veže ga daljnja rodbinska veza, iako nekadašnjeg Hajdukova reprezentativca i donedavno trenera prve momčadi nije stigao ni upoznati.

U Milni na otoku Hvaru Fran je redovito ljetovao, a otac Tomislav navijač je Hajduka pa je tako i Fran od malih nogu zavolio Hajduk.

2 - POČEO U NAPADU

Sa šest godina počeo je igrati nogomet, najprije u Mladosti iz Buzina, a počeo je na poziciji napadača.

Kad je na jednom turniru u finalu golovima srušio Lokomotivu, zapazili su ga i pozvali u Dinamo u kojem je proveo tri godine, ali je njegov klub Zagreb u kojem je odradio omladinski staž. 

Umjesto na poziciji napadača sad je već igrao na mjestu desnog bočnog, a kao što je pokazao u Hajduku može igrati i ofenzivnije uloge, u vezi i na krilu. Pa i zabiti gol glavom iako je visok 172 cm.

3 - SAZRIO U ATENI

Fran Tudor godinu dana prije dolaska u Split prošle zime proveo je u Ateni, u redovima Panathinaikosa gdje je trenirao sa mladom momčadi. Nije mogao igrati jer se Grci nisu mogli dogovoriti sa Zagrebom oko odštete.

Kao tinejdžer živio je daleko od obitelji i to mu je bilo vrijedno životno i nogometno iskustvo. Kaže da mu je puno pomogao Danijel Pranjić koji ga je poticao u njegovom nogometnom razvoju.  

4 - GIMNAZIJALAC KOJI SE DIVI MESSIJU

Fran je završio XIII gimnaziju u Zagrebu. Roditelji su inzistirali da završi školu iako je on oduvijek znao da će nogomet biti njegov prvi izbor. 

Kao i mnogi mladi nogometaši divi se Leu Messiju govoreći da je on s druge planete. Messi mu je najdraži igrač, fantastičan nogometaš kojeg je užitak gledati.

5 - PRVI GOL SE PAMTI  

Gol u premijernom nastupu za prvu momčad Hajduka nešto je posebno. Fran Tudor sačuvao je za uspomenu dres s brojem 32 s utakmice protiv Rijeke. 

Kaže da je dobio puno čestitki i poruka, od članova obitelji, rodbine i prijatelja. Bio je sretan zbog postignutog gola, ali nesretan zbog poraza. 

Obećao je da će zajedno sa suigračima iskupiti se već u srijedu prolazom u finale Kupa...

19/4/2015 - 23:08 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr