Mobile menu
Oreščanin uoči nastavka sezone: Ne odustajemo od naše filozofije i načina igre

Oreščanin uoči nastavka sezone: Ne odustajemo od naše filozofije i načina igre

 
9/3/2018 - 07:50 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Hajduk II u subotu nastavlja drugoligaško natjecanje, Bijeli u subotu gostuju u Gorici. Pauza je dugo trajala, posljednju utakmicu protiv Lučkog igrači trenera Siniše Oreščanina igrali su 3. prosinca...

- Ako bismo željeli pratiti nekakve trendove Europe i svijeta, onda je pauza zaista duga, a uz to momčadi odrađuju dvostruke pripreme. Pauzu smo ipak iskoristili na dobar način, odigrali smo veći broj jakih pripremnih utakmica koje su nam mogle ukazati na ono što nas čeka u nastavku prvenstva. S te strane, mogu reći da sam zadovoljan.

- Gorica je prema svim najavama pretendent na prvo mjesto i plasman u 1. HNL. Navodno su se dosta pojačali, većinom inozemnim igračima. Mi u principu imamo neke spoznaje o subotnjem protivniku, pratili smo njihove jesenske nastupe, a poznajemo i rad trenera, mladog i vrlo perspektivnog stručnjaka. Pripremamo se za tu utakmicu kao i sve ostale, ne odustajemo od naše filozofije i načina igre.

U prvenstvenoj pauzi u drugoj momčadi došlo je do nekih promjena, u smislu dolazaka i odlazaka igrača.

- Bilo je nekih promjena u našim redovima, uglavnom se radilo o popuni kadra kako bismo mogli odraditi ostatak sezone na adekvatan način. Ovaj dio prvenstva ima svoje specifičnosti, dosta naših igrača participiralo je u prvoj momčadi kroz pripreme, a sada i kroz treninge, pa se popuna kadra nametnula kao imperativ.

Jesensku polusezonu u 2. HNL Hajduk II je završio na osmom mjestu ljestvice s 24 osvojena boda, Bijeli su ostvarili sedam pobjeda, tri remija i upisali devet poraza uz gol razliku 23:20. Momčad trenera Siniše Oreščanina bila je najmlađa u 2. HNL, prosjek starosti bio je 20,6 godina. Evo što trener Bijelih očekuje od drugog dijela:

- Vjerujem u moju momčad i nadam se kako ćemo ostatak sezone odigrati bez većih stresova. Znamo da nas na tom putu očekuje dosta zamki, ali generalno uzevši momci su sada i bogatiji za šest mjeseci igranja u drugoligaškoj konkurenciji, pa bi nam i ta činjenica trebala dati jednu garanciju da ćemo biti pametniji i konzistentniji u 2. HNL. Često ponavljam i opet ću to ponoviti – vidim napredak ove mlade momčadi i smisao nastupa Hajduka II u drugoj ligi. Ovo je odličan put za mlade igrače koji dolaze iz Akademije i imaju kontinuitet sustava igre na koji su navikli, ali u seniorskoj konkurenciji.

Utakmica Gorice i Hajduka II igra se u subotu u 13 sati, tekstualni prijenos možete pratiti putem našeg Twitter  profila.

9/3/2018 - 07:50 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr