Mobile menu
Održana prva info tribina Udruge Naš Hajduk

Održana prva info tribina Udruge Naš Hajduk

 
23/4/2015 - 22:30 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr
Sve vezano za Naš Hajduk možete pronaći ovdje

U kino dvorani stadiona u Poljudu u četvrtak navečer održana je info tribina koju je organizirala Udruga Naš Hajduk. 

To je prva u nizu tribina uoči izbora za Nadzorni odbor Hajduka koji su zakazani za 4. srpnja 2015. godine. 

Iz Udruge Naš Hajduk sudjelovali su tajnik Ivan Rilov, član Upravnog odbora Josip Tadinac te članovi Danko Radaljac i Romano Kolendić.

Prezentirani su glavni ciljevi Udruge, a to je rad na izmjenama i dopunama Zakona o sportu o čemu bi Sabor trebao glasovati do kraja svibnja zatim nastavak borbe za koncesiju na 25 godina na upravljačka prava za udio u klubu te otkup dionica u korist navijača. 

Kad se govorilo o aktivnostima Udruge zanimljiva je priča o kartelu Dinama i Lokomotive za koji se Visoki Upravni sud proglasio nenadležnim. Razlog je apsurdan jer se utvrdilo da se zapravo radi o jednom subjektu koji ne može činiti kartel.

Tajnik Našeg Hajduka zamolio je sudionike info tribine da ne postavljaju pitanja o sportskim rezultatima i strategiji kluba, jer smatra da nisu dovoljno kompetentni, ali ni odgovorni za taj segment rada Kluba.

Čelni ljudi Udruge Naš Hajduk komentirali su pregovore vodstva Hajduka s čelnicima HNS-a.

"Nismo odustali od zahtjeva koje smo postavili na prosvjedima nakon neodigranog derbija. Ali moramo razgovarati sa svakim, što ne znači da ćemo prihvatiti sve što netko traži od nas. Govorilo se i o istupanju iz lige, ali ovo je naša liga. Netko ju je ukrao, a mi je želimo vratiti", kazao je Rilov.

Vezano uz izbore za Nadzorni odbor Hajduka najviše se govorilo o terminu izbora (nakon potvrde natječaja od strane Grada prvi mogući datum je bio 4. srpnja 2015.) te o strožim uvjetima za članstvo u Nadzornom odboru (nužno je deset godina radnog iskustva u struci umjesto dosadašnjih pet).

Svi kandidati bit će medijski predstavljeni i odgovarat će na pitanja, najviše o stručnim temama. Neće biti online glasovanja, ali hoće dopisnim putem.


23/4/2015 - 22:30 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr