Mobile menu
Održana i druga radionica o razvoju sportske infrastrukture u manjim sredinama

Održana i druga radionica o razvoju sportske infrastrukture u manjim sredinama

 
7/2/2017 - 16:48 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Druga radionica u sklopu Hajdukove inicijative za razvoj sportske infrastruktureDruga radionica u sklopu Hajdukove inicijative za razvoj sportske infrastrukture
Druga radionica u sklopu Hajdukove inicijative za razvoj sportske infrastrukture

U sklopu Hajdukove inicijative unaprjeđivanja sportske infrastrukture u manjim sredinama u Dalmaciji danas je na Kineziološkom fakultetu u Splitu održana druga radionica za sve zainteresirane predstavnike lokalne samouprave.

Osnovni cilj radionice bio je na jednostavan i sažet način upoznati polaznike s mogućnostima financiranja projekata iz Programa ruralnog razvoja, Podmjera 7.4, Tip operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu te ih praktično pripremiti za prijavu za nadolazeće natječaje i time osigurati snažnu osnovu za samostalan rad na pripremi projekata i njihovoj uspješnoj provedbi.  

Radionica je zamišljena kao prezentacija osnovnih koraka prilikom prijave u evidenciju korisnika potpora iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFFR) popunjavanja projektnih obrazaca, popunjavanje zahtjeva za potporu te specifičnosti koje se odnose na javnu nabavu, prezentacija specifičnosti provedbe projekata s naglaskom na obveze korisnika projekta tijekom provedbe, podnošenje zahtjeva za isplatu, podnošenje zahtjeva za predujam, prikupljanju i čuvanju dokazne dokumentacije te računovodstveno praćenje.  

Njih 15-ak aktivno je sudjelovalo u raspravi, a svojim su konkretnim pitanjima i primjerima jasno dali do znanja da interes i ideje itekako postoje. Besplatnu radionicu održali su stručnjaci iz tvrtke TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje, koji su prisutnima na jednostavan i pristupačan način objasnili koji su kriteriji koji će se od njih zahtijevati, koje su potencijalne zamke, a spremno su odgovorili i na sva postavljena pitanja. 

HNK Hajduk kao inicijator ovih radionica želi predstavnicima lokalnih samouprava pružiti punu podršku u vidu osposobljavanja za pripremu projektnih prijedloga na temu razvoja sportske infrastrukture za prijavljivanje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., kao i za provedbu projekata financiranih tim sredstvima. Hajduk u cijelom projektu nema materijalnog interesa, a cilj je isključivo razvoj sportske infrastrukture u malim sredinama u Dalmaciji te rješavanje jednog od ključnih problema u hrvatskom sportu.

7/2/2017 - 16:48 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr