Mobile menu
NO izglasao odluku o jačanju suradnje Kluba i Udruge Naš Hajduk

NO izglasao odluku o jačanju suradnje Kluba i Udruge Naš Hajduk

 
17/12/2015 - 12:25 sati
Klub
Autor: NH
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vezano za Naš Hajduk možete pronaći ovdje

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora HNK Hajduk izglasana je odluka o jačanju suradnje Hajduka i članova kluba okupljenih u udrugu Naš Hajduk. Odlučeno je da će se udruga operativno uključiti u unapređenje rada s članovima zbog povećanja baze članstva, a time i sredstava kluba, što klub u potpunosti podržava.

U situaciji kada je Hajduk bio na rubu stečaja 2011. godine, većinski vlasnik - Grad Split prepustio je udruzi Naš Hajduk provođenje prvih demokratskih izbora za sedam od ukupno devet članova Nadzornog odbora. Rezultat demokratskih izbora je da danas Hajduk ima pozitivnu bilancu i profesionalizirano poslovanje te sportski kolektiv s najtransparentnijim modelom poslovanja u hrvatskom nogometu, a i šire. 

„I dalje nastavljamo raditi na financijskoj konsolidaciji i unapređenju uvjeta rada stručnog stožera, kako bismo osigurali postizanje što boljih sportskih rezultata prve momčadi, te razvoj mladih igrača kroz omladinsku školu. Do sada smo napravili  dobar posao s odjelom za članstvo, ove godine imamo više od 15.000 članova no znamo da to nije dovoljno, potrebno je svakodnevno i sustavno raditi na povećanju članstva, a financije nam još uvijek ne dozvoljavaju značajnija stručna i marketinška ulaganja u tom smjeru. Zbog toga smo odlučili da aktivan rad na povećanju i razvoju članstva povjerimo samim našim članovima okupljenima u udrugu Naš Hajduk. Na ovaj način stvaramo uvjete za povećanje svote novca kojim će klub od članstva raspolagati, a posljedično i povećanje prihoda od sponzora“,  pojasnio je predsjednik kluba Marin Brbić.

Konkretno se za same članove Hajduka neće promijeniti gotovo ništa - cijena članarine ostaje ista, članska iskaznica nastavlja biti sredstvo identifikacije svakog Hajdukovca, iznos se uplaćuje na račun kluba i novac od članarina ostaje Hajduku. Promjena je u tome što će se svota novca kojim će klub od članstva raspolagati knjižiti kao pozajmica klubu od strane navijača-članova, kako bi se kroz par godina putem dokapitalizacije (ako Skupština donese takvu odluku) sakupljeni iznos novca koji su uplatili članovi, pretvorio u dionice. Na ovaj način osim samog članstva i pogodnosti koje članstvo donosi, svaki navijač Hajduka sa svojim novcem doprinosi stjecanju dionica Hajduka kroz udrugu NH.  

Operativno će se udruga Naš Hajduk uključiti u rad Odjela sredinom sljedeće godine, a već početkom 2016. planirane su aktivnosti i kampanje usmjerene na povećanje baze članstva, ali i ostvarivanje dodatnih sredstava klubu iz novih projekata. 

„Imamo nešto više od 15.000 članova, ali i 30.000 navijača na stadionu na velikim utakmicama, stoga prostora za napredak članstva itekako ima, pogotovo ako se članstvom bave oni kojima je to jedina i osnovna zadaća. Povećanjem baze članstva Hajduk dobiva i znatno bolju pregovaračku poziciju kod sponzora, povećava se broj potencijalnih konzumenata Hajdukovih proizvoda, pretplatnika, gledatelja… Političko kadroviranje je naš klub dovelo pred bankrot kojeg je klub izbjegao samo zahvaljujući novom, profesionalnom i stručnom modelu upravljanja klubom, ali samo vlasnički udio u klubu sigurnost je navijačima da se Hajdukom više nikada i nitko neće moć koristiti zbog osobnog ili grupnog interesa i profita,“ izjavio je Ivan Rilov, tajnik udruge Naš Hajduk.

Uvjeti suradnje i planirane aktivnosti rada udruge bit će predstavljeni članovima Hajduka na skupštini udruge Naš Hajduk koja će se održati do kraja tekuće godine.

17/12/2015 - 12:25 sati
Klub
Autor: NH
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr