Mobile menu
Mlađi pioniri II i mlađi početnici pobjednici turnira 'Prvi koraci'

Mlađi pioniri II i mlađi početnici pobjednici turnira 'Prvi koraci'

 
15/4/2017 - 14:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Hajdukovi mlađi pioniri II osvojili su prvo mjesto u konkurenciji igrača rođenih 2005. godine na velikom međunarodnom turniru 'Prvi koraci' odigranom u Splitu, Strožancu, Klisu i Dugopolju.

Hajduk je odigrao turnir bez primljenog pogotka, u skupini su pobijedili Maribor s 1:0 i Šibenik s 2:0, dok je susret protiv Sesveta završio bez pogodaka. Nakon što su u polufinalu eliminirali Osijek i upisali pobjedu od 2:0, igrači trenera Mate Radića u finalnom meču bili su još uvjerljiviji i pobijedili Adriatic s 4:0.  Hajdukov igrač Leo Pućo proglašen je najboljim igračem turnira, a Borna Buljan je najbolji vratar.

Mlađi početnici (2008.) do trofeja su stigli pobjedom nad Bubamarom od 3:0. Prije toga u četvrtfinalu su igrači trenera Dejana Tomića pobijedili Sesvete s 5:0, a u polufinalu su se s uvjerljivih 5:1 revanširali Lumenu iz Varaždina za poraz u grupnoj fazi. I u ovoj kategoriji igračima Hajduka pripala su dva pojedinačna priznanja - Roko Vojvodić je igrač turnira, a Silvio Ivanišević - Dvornik najbolji strijelac.

Do finala su stigli i početnici II (2007.) trenera Roberta Jurice. Trofej u ovoj kategoriji ide u Zagreb nakon minimalne pobjede Dinama u finalnom susretu od 1:0.  

15/4/2017 - 14:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr