Mobile menu
Mladi hajdukovci u sva tri finala Hrvatskog kupa!

Mladi hajdukovci u sva tri finala Hrvatskog kupa!

 
3/5/2017 - 11:29 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Lijep uspjeh ostvarila je Hajdukova akademija, sve tri selekcije sudjelovat će na završnici Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe uzraste. Kadeti trenera Siniše Oreščanina će u finalu igrati s Dinamom, a izborili su ga još ranije uvjerljivim pobjedama nad Lokomotivom. Jučer je isto uspjelo pionirima i juniorima.

Pioniri su imali znatno lakši zadatak zbog prednosti od 2:0 iz prve utakmice. Kako je i najavio trener Jure Srzić, Bijeli su od starta uzvrata krenuli otvoreno i napadački sa željom da brzim golom riješe pitanje pobjednika. To se i dogodilo i Hajduk je s uvjerljivih ukupnih 5:0 ostvario plasman u finale. Strijelci za Bijele u Sesvetama bili su Bruno Unušić, Domagoj Topić i Luka Mamić. Trener Jure Srzić bio je izrazito zadovoljan nakon dobrog izdanja svoje ekipe. 

- Dobro smo pripremili utakmicu, a imali smo i nekoliko pričuvnih varijanti, ali ih nije bilo potrebno koristiti. Dobro smo ušli u utakmicu, na vrijeme postigli pogotke, imali posjed i kontrolu utakmice. Čestitam i mojim kolegama, tri izborena finala su lijep uspjeh. Napokon na finale idemo s nekoliko autobusa, nadamo se ovako dobrom raspoloženju i nakon finalnih utakmica. Za pobjednički pehar pioniri Hajduka će se nadmetati s pobjednikom susreta Dinamo - Marsonia. Uzvrat polufinala igra se 7. svibnja, a Dinamo je u prvoj utakmici ostvario prednost od 2:1. 

Juniori su odigrali vrlo uzbudljivu utakmicu u Bjelovaru, a domaćin je bio u boljoj poziciji zbog izborenih 1:1 u prvom susretu na Poljudu. Rasplet se dogodio u posljednjih 15 minuta kada je golovima Dina Skorupa, Ivana Vujčića i Petra Čančara Hajduk ipak ostvario plasman u finale. Ostvarile su se tako najave trenera juniora Maria Despotovića kako su Bijeli dobro analizirali svog protivnika i imaju plan za ovu utakmicu. Taktičke izmjene urodile su plodom i Hajduk je ostvario punu dominaciju koja je na kraju rezultirala uvjerljivom pobjedom. Juniori će danas saznati protivnika u finalu, Dinamo i Istra u Zagrebu igraju uzvratnu utakmicu, Puljani stižu s prednošću od 1:0. 

3/5/2017 - 11:29 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr