Mobile menu

Novigrad

Novigrad

0:3

Hajduk II

Hajduk II

Natjecanje: 6. kolo
Mjesto: Novigrad
Datum: 16/9/2017
Mlada momčad Hajduka II vraća se iz Novigrada s tri boda

Mlada momčad Hajduka II vraća se iz Novigrada s tri boda

 
16/9/2017 - 15:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Novigrad - Hajduk II  0:3 (0:1)
Druga HNL, 6. kolo
Novigrad, igralište Laco
Gledatelja: 500
Sudac: Matej Horvat, Zagreb
Strijelci: 0:1 Nejašmić (34), 0:2 Ćurić (51), 0:3 Deliu (90+1)

HAJDUK II: Grbić, Šuto (od 46. Relota), Batarelo, Gruica, Bradarić, Nejašmić, Pasariček, Teklić (od 74. Deliu), Ćurić, Delić, Šego (od 77. Prtajin).

NOVIGRAD: Nemec, Vrhovac, Živković, Cenaj (od 53. Batelić), Belaković, Smirnov, Pralas, Pamić, Samac (od 46. Živković), Burić, Pilj.

Hajduk II pobijedio je na gostovanju momčad Novigrada s 3:0. Strijelci za momčad trenera Siniše Oreščanina bili su Darko Nejašmić, Mario Ćurić i Ardit Deliu.

Novigrad je u noći s petka na subotu pogodilo veliko nevrijeme s pljuskom, pa je odigravanje utakmice bilo neizvjesno. Subota je donijela ljepše vrijeme, pa su domaćini ipak uspjeli osposobiti travnjak koji je bio izuzetno težak za igrače obje momčadi. 

Početak utakmice pripao je Novigradu, tri puta su domaći prijetili Ivi Grbiću, najopasniji je bio udarac Samca u 15 minuti koji je bio za malo neprecizan. Hajduk II prvu lijepu akciju složio je u 25 minuti, Michele Šego je lijepo proigrao Ivana Delića koji je zatresao mrežu, ali je bio u zaleđu. Hajduk II poveo je u 34. minuti, kada je danas odlični Darko Nejašmić silovito potegao s 23 m i iznenadio domaćeg vratara Nemeca.

Bijeli su odlično ušli u drugo poluvrijeme, Tonio Teklić je u 47. minuti dobro tukao s 10 metara, ali je Nemec odbio u korner. Četiri minute kasnije Hajduk II je povećao vodstvo. Odlično su u šesnaestercu domaćih kombinirali Ivan Delić i Mario Ćurić koji je smireno zatresao mrežu Novigrada.  Točku na 'i' stavio je Ardit Deliu lijepim pogotkom u sudačkoj nadoknadi. On je završio jednu kontru Bijelih preciznim prizemnim udarcem u desni kut.

Hajduk II upisao je treću uzastopnu pobjedu bez primljenog pogotka. Mladu momčad Bijelih pljeskom su ispratili pripadnici Torcide Novigrad, ali i domaći navijači. Susret je odigran u fer i sportskom ozračju.

Trener Oreščanin primao je zaslužene čestitke nakon pobjede uz vlastitu opasku kako treba čvrsto ostati na zemlji i uživati u činjenici da je prvi put u sezoni u početnom sastavu bilo čak devet igrača mlađih od 21 godine.

16/9/2017 - 15:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr