Mobile menu
Minimalan poraz pionira od RNK Splita

Minimalan poraz pionira od RNK Splita

 
14/5/2017 - 11:41 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Pioniri: HAJDUK - RNK SPLIT 0:1
Utakmica 29. kola 1. HNL za pionire
Split, Pomoćno igralište stadiona Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Antonio Krišto, (Split)
Strijelci: 0:1 Vladušić (35)
HAJDUK: Perić, Unušić,  Bekavac (od 46. Pelivan), Škaričić, Gulišija (od 62. Pervan), Galić, Bebić (od 41. Mamić), Ćubelić (od 52. Botica), Ljubičić, Biuk, Klarić.

Pioniri Hajduka u 29. kolu 1. HNL poraženi su na Poljudu od RNK Splita s 1:0. Jedini pogodak na utakmici gosti su postigli na samom isteku prvog dijela. Golu je prethodio udarac iz kuta nakon kojeg je Tvrtko Buljan pogodio vratnicu, a obrana Bijelih raščistila izbijanjem lopte u još jedan korner. Lopta ubačena iz desnog kuta dugo je putovala po šesnaestercu, da bi se na kraju odbila do Stipe Vladušića koji je s metra udaljenosti ugurao u mrežu. 

Početak utakmice bio je dosta ravnopravan, a onda smo u dvije minute vidjeli dvije prigode, po jednu na svakoj strani. U 15. minuti Marko Domančić krenuo je sam prema šesnaestercu Hajduka, ali ga je u posljednji čas sustigao Bruno Unušić i klizeći startom otklonio opasnost. Već u sljedećoj minuti lijepa akcija Luke Bebića i ubačaj s desne strane pred gol gostiju, ali nitko od bijelih ne stiže na vrijeme. Nešto kasnije gostima prijeti i Marin Ljubičić, ali njegov udarac s 15 m brani gostujući vratar Ivan Brdar. Gosti uzvraćaju u 20. minuti, Luka Škare ubacuje s lijeve strane, najbrži na lopti je Domančić, ali Hajdukov čuvar mreže Ivan Perić je siguran. Posljednju prigodu u prvom dijelu režirao je Ljubičić koji je u driblingu po desnoj strani nanizao nekoliko gostujućih igrača, ali je njegov ubačaj obrana crvenih izbila u korner.

Gosti su opasni i u prvih pet minuta drugog dijela, ali dvije prigode odličnim intervencijama neutralizirali su najprije Gregor Gulišija, a potom i vratar Perić. Potom igra postaje ravnopravna, gosti čuvaju vodstvo, a igrači trenera Jure Srzića svim silama se trude da dođu do izjednačenja. Najbliže cilju Bijeli su bili u 50. minuti kada nitko nije iskoristio dobar ubačaj Luke Mamića s desne strane, a posljednju priliku imao je Toni Botica u 70. minuti, kada nije iskoristio lijepo proigravanje Ljubičića u šesnaestercu gostiju.

Pioniri se sada okreću Kupu, već u petak ih u Ludbregu čeka finalni susret protiv Dinama.

14/5/2017 - 11:41 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr