Mobile menu
Milović: Ovo će nas potaknuti da nastavimo još jače i bolje raditi

Milović: Ovo će nas potaknuti da nastavimo još jače i bolje raditi

 
9/11/2015 - 15:29 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Zbog poziva Hajdukovih igrača u reprezentaciju, trener Hajduka Damir Burić bit će bez sedmorice prvotimaca.

Lovre Kalinić i Goran Milović priključit će se A reprezentaciji Hrvatske koja igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Rostovu.

Trojica mladih hajdukovaca Andrija Balić, Nikola Vlašić i Fran Tudor stavit će se na raspolaganje U-21 reprezentaciji Hrvatske. 

Tino Sušić je u kadru izabrane vrte BiH koju čeka play-off protiv Irske za prolaz na Euro 2016.

Ukrajinac Artrem Radčenko dobio je poziv za U-21 Ukrajine.

U međuvremenu Hajduk nastavlja s radom. Na redu je prijateljska utakmica u Škabrnji koja je na rasporedu sutra (utorak) s početkom u 14 sati, a za ovaj tjedan predviđeni su treninzi dvaput dnevno, ujutro i popodne dok će tek u nedjelju igrači dobiti slobodan dan.

“Vjerujem da će za momčad dobro doći ova pauza da se stabiliziramo i da kroz razgovore, analize i treninge vratimo se u formu koju smo imali sve do ova zadnja dva poraza od Rijeke i Osijeka”, kaže kapetan Hajduka Goran Milović koji će se po prvi put priključiti reprezentaciji Hrvatske, ali još uvijek je pod dojmom neugodnog poraza od Osijeka u Gradskom vrtu. 

“Naravno da mi ne ide iz glave taj poraz jer kao kapetan momčad osjećam odgovornost nakon svake utakmice. U Osijeku nismo odigrali dobro, tu nema skrivanja. Mogu se samo ispričati navijačima jer nismo odigrali onako kako smo planirali i kako smo se pripremali za tu utakmicu. Ali nipošto ne bih rekao da nismo željeli niti da se nismo borili. Očito da je onaj šok od utakmice protiv Rijeke nismo prebrodili, nismo se oporavili od tog poraza.”

Trener Burić bio je jako ljutit nakon poraza.

“To je normalno. Svi smo bili ljuti. Nitko ne voli gubiti utakmice. Svima nam je teško pao taj poraz, kako treneru tako i nama igračima. Ali među nama u svlačionici nema nikakvih problema. Imamo odličnu atmosferu i korektan odnos s trenerom zbog čega me posebno smeta što se preko dijela medija sad pokušava stvoriti pogrešna slika te se govori o nekakvim narušenim odnosima. A to jednostavno nema veze s istinom. Do prije dvije utakmice imali smo odličnu rezultatsku seriju i sve je bilo sjajno, a sad kao ništa ne valja. Ne bih se složio s takvim ocjenama.”

U čemu je onda razlog?

“Imamo jako mladu momčad i dovoljno je sjetiti se s kakvim smo prognozama i očekivanjima ušli u sezonu. Napravili smo neke jako dobre stvari. Pod vodstvom trenera Burića rasli smo kao momčad, ali i individualno. Naravno da su i oscilacije sastavni dio tog puta, ali zaboravlja se da nam nedostaju neki jako važni igrači, poput Ohandze, Nižića, Velazqueza… Moramo steći još iskustva i kao momčad, ali i kao igrači pojedinačno. Naravno kad se dogodi poraz moraš prihvatiti odgovornost i kazati, ok, ovo nismo odigrali dobro, ali moramo nastaviti raditi još jače i bolje, na greškama učiniti i ispravljati ih. Vjerujem da ova momčad može napraviti puno dobrih stvari i da zaslužujemo malo strpljenja”, zaključio je Goran Milović.

9/11/2015 - 15:29 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr