Mobile menu

Mezga: Trener Vukas me stavio na pravu poziciju odakle mogu podvaliti i zabiti

 
30/4/2015 - 00:51 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Cropix
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Lokomotiva 2:1 (Poljud, 29/04/2015)"

Dejan Mezga bio je junak u 2:1 pobjedi Hajduka protiv Lokomotive na Poljudu. Hajdukov veznjak s dva gola nastavio je svoju sjajnu seriju. Bio je strijelac u Koprivnici kad je svojim golom usmjerio utamicu prvema pobjedi Hajduka 2:0, a sad je poduplao svoj napadački učinak. 

Bile su to dvije lijepe utakmice 29-godišnjeg veznjaka kojem je trener Hari Vukas pronašao novu ulogu, bliže protivničkim vratima i to je povjerenje vrlo brzo opravdao. 

"Dejana jako dobro poznajem i kad je dolazio u Hajduk znao sam o kako dobrom igraču se radi. On je jako pametan igrač, racionalan u igri, a pokazao je da na ovoj poziciji može jako puno dati u završnici. Uostalom radi se o igraču koji ima ogromno iskustvu, a golove je zabijao i u kvalifikacijama Lige prvaka i u Europskoj ligi s Mariborom", kaže trener Hajduka Hari Vukas koji je zaslužan za preporod Mezge, ali i kompletne Hajdukove momčadi. 

"Naravno da je najvažnije da smo pobijedili. Odigrali smo odličnu utakmicu, posebno u prvom poluvremenu i potpuno zasluženo smo večeras slavili", komentirao je nakon utakmice Mezga.

Golovi su došli kao nagrada. 

"Osjećaj je odličan. S golovima raste i samopouzdanje. Kad je tako onda jedva čekam sjedeću utakmicu, a prva sljedeća je već u nedjelju protiv Zadra. O tome moramo sada misliti."

Otkako je prošlog ljeta došao u Hajduk Mezga je imao i teških trenutaka. 

"Bilo je teških perioda kad možda nisam pokazivao ono što sam trebao, ali bilo su tu stvari na koje nisam mogao utjecati i o kojima ne bih želio govoriti. Sada je sve došlo na svoje mjesto i nadam se da ćemo ovako nastaviti dalje.

Jako mu odgovara pozicija na koju ga je stavio trener Vukas

"Ovo je moja pozicija koju sam oduvijek igrao. Najbolje mi odgovara kad sam bliže golu i kad mogu podvaliti loptu, ali i zabiti. Sve drugo što sam igrao nije mi odgovaralo. To je razlog zbog kojeg nisam bio pravi."

Protiv Lokomotive Hajduk je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, a u drugom su gosti ipak zaprijetili. 

"Primi smo nesretan gol iz kornera. Možda smo se nesvjesno povukli, ali ne bih rekao da je razlog naša fizička nepripremljenost. Uostralom oni većim dijelom utakmice nisu bili opasni po gol iako su možda imali veći posjed lopte. Mi smo bili agresivniji i pokazali smo bolju igru. Zasluženo smo pobijedili."

O razlozima Hajdukova preokreta Mezga kaže: 

"Mislim da smo se u pristupu promijenili. Shvatili smo da smo prekvalitetni da bismo pokazivali ovako malo. S trenerom Vukasom dobili smo kompaktnost i čvrstinu te smo u glavama promijenili neke stvari. Sada sve skupa dobro izgleda, ali se ne smijemo zadovoljiti s ovim rezultatima jer je to još daleko od onog što zapravo možemo. Imamo dvije pobjede zaredom i sada moramo nastaviti niz u Zadru", poručio je Mezga.

Ovu utakmicu, kao uostalom i onu u Koprivnici Mezga je odigrao unatoč nagnječenom, bolnom palcu na nozi zbog čega je uostalom pauzirao dvije utakmice prije toga. 

Žrtva se očito isplatila jer je 29-godišnji Čakovčanin počastio sebe, suigrače, klub i navijače s dva gola vrijedna pobjede i trećeg mjesta na tablici koje vodi u Europu. 

30/4/2015 - 00:51 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Cropix