Mobile menu
Marko Lozo: Da bi bili skroz zadovoljni, moramo pobjeđivati u kontinuitetu

Marko Lozo: Da bi bili skroz zadovoljni, moramo pobjeđivati u kontinuitetu

 
20/3/2017 - 08:20 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Nogometaši Hajduka II zasluženo su slavili u dvoboju 20. kola 3. HNL jug. Igrači Marka Loze pobijedili su Primorca iz Stobreča rezultatom 3:1, a mladi hajdukovci sve su riješili u prvih 45 minuta dvoboja. Najprije je Mate Šuto doveo Bijele u vodstvo u 12. minuti, Tonio Teklić je u 29. zabio za 2:0, dok je odličnu izvedbu Hajduka u prvom dijelu zaokružio Luka Pasariček koji je s vrha šesnaesterca preciznim udarcem vanjskim dijelom kopačke plasirao loptu u mrežu za visokih 3:0. Zadovoljan izvedbom svojih igrača nakon dvoboja bio je i trener Marko Lozo:

- Zadovoljan sam prezentacijom, a ponajviše pristupom mojih igrača u ogledu protiv Primorca. Zasluženo smo pobijedili, a ono što me najviše veseli je pomak s obzirom na prošli dvoboj u Blatu. Dominirali smo u posjedu i kvalitetno reagirali u završnici što je rezultiralo time da smo postigli tri pogotka već u prvom poluvremenu. Kasnije sam neke igrače odmorio s obzirom na to da nas u utorak već čeka novi prvenstveni susret, protiv Vala u Kaštelima.

U odnosu na utakmicu u Blatu gdje momčad nije bila na najvišem nivou, a trener druge momčadi Bijelih objasnio je razloge dviju različitih predstava svojih igrača:

- U Blatu smo čak dobro ušli u utakmicu, ali nismo postigli zgoditak u izglednim situacijama. Kasnije nam se to vratilo i na koncu smo izgubili od vrlo motiviranog domaćina. Tada nisam bio zadovoljan pristupom mojih igrača za razliku od ovog dvoboja gdje su moji igrači pokazali vrlo dobru igru i zasluženo slavili. Promijenili smo četiri igrača u odnosu na prethodnu utakmicu što se pokazalo iznimno korisnim. Igrači koji su ušli su odgovorili na kvalitetan način i samim time doprinijeli da smo u prvom poluvremenu zabili tri zgoditka i mirno priveli utakmicu kraju. To znači da je konkurencija u momčadi zdrava i dobra te da samo tako možemo napredovati.

Puno je promjena bilo u ovom prijelaznom roku, u odnosu na jesenski dio sezone promijenilo se dosta igrača pa je jedan od glavnih zadataka bio priviknuti novopridošle igrače u već postojeći sustav igre koji je drugu momčad Bijelih doveo do vrha ljestvice.

- Na utakmici u Blatu imali smo samo Roberta Jandreka u ekipi od igrača koji su igrali prošlu polusezonu. Polako se stvari postavljaju na svoje mjesto, to smo pokazali i u ovoj utakmici. Da bi bili zadovoljni moramo uhvatiti kontinuitet pobjeda jer u protivnom vlada nezadovoljstvo i stvara se određena nesigurnost. Nadam se da ćemo stvoriti niz pobjeda i time dokazati da smo zasluženo vodeća momčad lige.

Hajdukovci su ponovno povećali prednost pred drugoplasiranim Neretvancem koji je u prošlom kolu poražen na gostovanju u Ivanbegovini pa sada Bijeli momčadi iz Opuzena bježe pet bodova. U iduća četiri dana Lozini igrači će odigrati dva prvenstvena ogleda. Već sutra ih čeka gostovanje u Kaštelima kod Vala, a potom u subotu u derbiju kola na svom terenu dočekuju momčad Hrvaca:

- Očekujemo pobjede kao i u svim dosadašnjim ogledima, ali moramo znati da će svaka utakmica biti zahtjevna, naročito na gostujućim terenima. No, to je dio odrastanja, dio nogometa i na to treba kvalitetno odgovoriti i prikazati kvalitetu u odnosu na sve ostale protivnike u ligi - rekao je za kraj trener vodeće momčadi 3. HNL jug.

20/3/2017 - 08:20 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr