Mobile menu
Marko Lozo: Cilj Hajduka II je zadržati vodeću poziciju na ljestvici

Marko Lozo: Cilj Hajduka II je zadržati vodeću poziciju na ljestvici

 
23/1/2017 - 16:13 sati
Hajduk II
Foto: Ivica Čavka

Druga momčad Hajduka odradila je prvi trening i tako započela pripreme za proljetni dio prvenstva u 3. HNL Jug. Prethodno su obavljena testiranja igrača kojima je trener Marko Lozo izuzetno zadovoljan.

- Proveli smo testove za inicijalna stanja brzine i izdržljivosti što nam pomaže u programiranju i planiranju trenažnog procesa. Inače testovi su pokazali kako su igrači na pripreme došli dosta dobro pripremljeni, što svakako raduje. Svi igrači prošli su i nutricionističku kontrolu, tako da je ovisno o rezultatu moguće uspostaviti individualni pristup svakom igraču u pogledu treninga i prehrane.

Prvi trening protekao je u intenzivnom radu, ali i upoznavanju, dosta je tu novih lica, a nema nekih igrača koji su potražili druge sredine, kao niti onih koji su priključeni prvoj momčadi. Prvi dio priprema bit ćete isključivo na Poljudu? 

- Sastav je dosta izmijenjen, vjerojatno će biti još promjena tijekom samih priprema. Na Poljudu na kojem se intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture ćemo trenirati prva dva tjedna, a nakon toga zahvaljujući suradnji s Omladincem nastavljamo s radom u Vranjicu. U prvom dijelu priprema predviđene su provjere protiv Metkovića i Kaposvara, a ciklus zatvaramo prijateljskom utakmicom u Biogradu.  

Već su dogovorene i neke provjere za drugi dio priprema?

- Da, u tom drugom dijelu u Vranjicu ćemo odraditi dva udarna tjedna, a od provjera čeka nas nastup na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli 11. i 12. veljače te prijateljske utakmice protiv Slavonije, Uskoka i Dugopolja. Pripreme zatvaramo generalkom u Žrnovnici protiv Šibenika.

Na čemu ćete najviše raditi, kako će treninzi biti koncipirani?

- Nastavit ćemo njegovati svoju igru, pa je prvi zadatak uigrati nove igrače i pomoći im da se priviknu na naš način igre koji nas je doveo do vrha ljestvice. Cilj je naravno ponoviti uspjeh iz prvog dijela prvenstva, biti najuspješniji i zadržati prvo mjesto. Uz to, pomalo treba početi i s uigravanjem za drugoligaško natjecanje. Smatram kako smo sada ekipirani, pa je za očekivati da momčad koja završi prvenstvo i svi se nadamo izbori plasman u drugu ligu, potom nastavi i s nastupima u drugoligaškoj konkurenciji.

Dobili ste novog prvog suradnika, Vik Lalić je s prvotimcima u Turskoj.

- Vik Lalić je priključen prvoj momčadi, ali u našem radu neće biti praznog hoda. U stožeru je sada Marijan Budimir, koji je bio trener juniora i ranije je aktivno sudjelovao u radu druge momčadi, budući se ona i juniorski sastav dosta prožimaju. Upoznat je s radom većine naših igrača, dobro funkcioniramo i možemo ustvrditi da stručni stožer normalno nastavlja s radom u punom sastavu.

23/1/2017 - 16:13 sati
Hajduk II
Foto: Ivica Čavka