Mobile menu
Marko Futacs: Za Hajduk igram i živim!

Marko Futacs: Za Hajduk igram i živim!

 
21/5/2017 - 08:10 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Inter (Z) 6:0 (Split, 20/5/2017)"

Veličanstvenu partiju odigrao je protiv Intera najbolji strijelac Hajduka ove sezone Marko Futacs. Bijela devetka je postigla Zaprešićanima čak četiri pogotka za oproštaj od Poljuda u ovoj sezoni, a navijači Hajduka velikim su ga pljeskom i ovacijama ispratili pri izlasku iz igre u 76. minuti dvoboja. Više nego zasluženo, ali napadač Bijelih nije želio isticati svoj učinak, na prvom mjestu mu je prije svega - momčad.

- Mislim da sam odigrao bolju partiju protiv Rijeke, barem gledajući iz mojih očiju. Igrali smo dobro, borili smo se do samog kraja i zahvaljujem suigračima koji su mi pomogli da zabijem četiri gola. Njima posvećujem ove pogotke.

Marko je trenutno vodeći strijelac MAXtv lige sa 16 postignutih pogodaka, no nije opterećen tom činjenicom...

- To je sjajno, ali ne opterećujem se time. Bitno je da momčad pobjeđuje. Nisam opterećen činjenicom da Hajduk 25 godina nije imao najboljeg strijelca lige. Za Hajduk igram i živim. Obožavam ovu publiku i presretan sam. 

Ozljeda na početku sezone spriječila je da učinak najboljeg golgetera Bijelih bude još izraženiji, no Futacs je unatoč tome postigao čak 19 golova za Hajduk u svim natjecanjima...

- Nisam očekivao da ću biti na ovom mjestu na početku sezone.. Bilo je teško, ozljede su mi usporile povratak na teren. Išao sam korak po korak i to je bio ključ. Najprije sam trenirao, pa igrao deset minuta, pola sata te zabio prvi gol... Bio je to dug put, nije mi bilo lako i sretan sam što sam danas ovdje.

21/5/2017 - 08:10 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr