Mobile menu
Marijo Osibov: Naš zadatak je prepoznati i razviti potencijal za prvu momčad

Marijo Osibov: Naš zadatak je prepoznati i razviti potencijal za prvu momčad

 
27/2/2015 - 19:40 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Trener Hajduka II Marijo OsibovTrener Hajduka II Marijo OsibovTrener Hajduka II Marijo Osibov
Trener Hajduka II Marijo Osibov

Rezervna momčad Hajduka nastavlja s natjecanjem u 3. HNL Jug utakmicom protiv Junaka u Sinju (subota, 15 sati).

Trener Hajduka II Marijo Osibov u zimskoj je pauzi imao niz pripremnih utakmica, a igrački kadar doživio je značajne promjene. To je pomalo i očekivano jer smisao rezervne momčadi je da bude “filter” kroz koji će proći mladi nogometaši koji imaju potencijal da sutra postanu prvotimci Hajduka. 

“Naš glavni zadatak je da napravimo selekciju za prvu momčad”, ističe trener Marijo Osibov govoreći o ulozi druge momčadi Hajduka. 

Njegovi prvi suradnici na tom poslu su pomoćnik Teo Pirija i trener vratara Vladimir Balić, zatim kondicijski trener Dujo Poljak koji je sad prebačen u prvu momčad, a zamijenit će ga Boris Peyrek. Stožer je kompletiran sa team menagerom Danielom Durdovom

Što se tiče igračkog kadra u odnosu na jesenski dio sezone iz Hajduka II je otišao Krešo Ljubičić, zatim Ivan Jakov Džoni koji je na posudbi u Dugopolju, Tonći Mujan je u Zadru, Lorenco Šimić je u ukrajinskoj Goverli dok je Andrija Balić priključen prvoj momčadi Hajduka kao i Elvir Maloku.

Nova imena su stoper Domagoj Franić iz Lučkog, vezni Kristijan Puljić iz Ljubuškog, desni bočni Fran Tudor kojem je zadnji klub bio Panathinaikos, zatim krilni napadač Stipe Maretić iz Šibenika, tu je i mladi reprezentativac Frane Vojković koji se vratio nakon ozljede.

“Kroz drugu momčad pokušavamo ukazati na potencijal igrača, a kroz utakmice želimo razviti igrače na koje Hajduk može računati u budućnosti. Ne postoji imperativ rezultata, ali inzistiramo na stilu igre koji mora biti prepoznatljiv za Hajduk. To znači da moramo igrati napadački, agresivno, odgovorno i disciplinirano.” 

Hajduk II je trenutačno na 6. poziciji 3. HNL Jug, ali rezultat u ovoj priči nije imperativ. 

“Što se tiče igračkog kadra opet krećemo iz početka, ali ponavljam da je naša glavna obveza da budemo na dispoziciji prvoj momčadi. To znači da ćemo koristiti i one igrače iz prve momčadi koji nemaju minutažu ili one koji se vraćaju nakon ozljeda ili pauze. S nama su dobro radili i oni kojima su trebale utakmice pa su za drugu momčadi igrali Milevski, Bencun, Maloku

Osibov ističe da je zadovoljan kako reagiraju mladi igrači. 

“Što se tiče mladih igrača njima treba pomoći da steknu iskustvo i da stasaju što bolje. Andrija Balić je dobar primjer za to jer je njemu jako koristilo igranje za rezervnu momčad. Naravno da su nam u fokusu mladi igrači, a za njih je jako važno da kroz utakmice u trećeligaškoj konkurenciji stječu iskustvo jer to ne mogu dobiti kroz trening. Nama trenerima pak te utakmice služe da prepoznamo njihov potencijal, a on nesumnjivo postoji. Treba ga samo razviti,” zaključuje trener Hajduka II Marijo Osibov.

27/2/2015 - 19:40 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr