Mobile menu

Rudar

Rudar

0:3

Hajduk

Hajduk

Natjecanje: Međunarodna prijateljska utakmica zatvorena za gledatelje
Mjesto: Maribor, Slovenija
Datum: 21/6/2013
Suci: ŽELIMIR PAVLOVIĆ; Zoran Gligorić, Denis Horvat (svi iz Maribora)
Gledatelja: -
Maribor: Rudar Velenje - Hajduk 0:3

Maribor: Rudar Velenje - Hajduk 0:3

 
21/6/2013 - 20:43 sati
Utakmice
Foto: Damir Krajač / CROPIX
Sve vijesti vezane za temu "Pripreme u Sloveniji (Sezona 2013/14.)"

Strijelci: 0:1 Milović (40), 0:2 Kiš (62), 0:3 Kiš (67)

RUDAR VELENJE
: Rozman, Dedić, Kašnik, Knezović, Jeseničnik, Rotman, Stjepanović, Radujko, Bratanović, Eterović, Firer (još su igrali: Radan, Jahić, Crnčič, Podlogar, Klinar, Rošer, Bubalović, Bukšek, Bolha, Muharemović, Omerović, Sinanović, Rogič).

HAJDUK
: Stipica, Vršajević (Oremuš 46), Milović (Maloča 46), Milić (Elez 46), Jozinović © (Lučić 46), Galešić (Guberac 46), Anđelković (Luštica 46), Sušić (Tomičić 46), Caktaš (Pašalić 46), Bencun (Kiš 46), Kouassi (Vuković 46).

S više nego uspješnim ishodom Hajduk je danas u Mariboru odigrao prvu prijateljsku utakmicu tijekom priprema na Pohorju. Na zahtjev domaćina, utakmica je u Sportskom centru Tabor, na igralištu NK Železničara, bila zatvorena za gledatelje, a Hajduk je protiv slovenskog prvoligaša slavio s uvjerljivih 0:3.

Trener Igor Tudor je dao priliku 20-orici igrača, igrali su po 45 minuta, svih 90 je odlično branio Dante Stipica. Bio je Hajduk bolji otpočetka, te je u prvom dijelu i postigao vodeći zgoditak. Nakon izvrsnog ubačaja Gorana Jozinovića kojeg Goran Galešić u petercu nije uspio ugurati u mrežu, pa dva opasna udarca Mije Caktaša i Galešića, najbolju je prigodu do tada imala momčad iz Velenja, no Stipica je obranio – zicer, bila je to 30. minuta. Mreža se zato zatresla u 40-oj, i to Rudara, Caktaš je izvrsno pronašao Jeana Evrarda Kouassija koji je neometan pucao glavom sa šest metara, Rozman odbio, natrčao Goran Milović i nogom zakucao loptu u mrežu…

U uvodnim minutama nastavka je Rudar bolje krenuo protiv kompletno promijenjene momčadi Hajduka (osim vratara), Stipica je u 51-oj još jednom majstorski reagirao obranivši loptu koja je išla u njegov donji desni kut. No, vrlo brzo su se Bijeli vratili u ritam, u 62-oj su povisili prednost nakon što je, praktički, sve učinio Giga Vuković. Ukrao je loptu stoperu Rudara, krenuo sam prema vrataru, mogao zatresti mrežu, no nesebično je asistirao Tomislavu Kišu koji nije imao težak zadatak. U 65-oj je nakon lijepe akcije po lijevoj strani preko Ivana Tomičića Mirko Oremuš bio u izglednoj prigodi, no vratar Rudara mu je obranio udarac s 18 metara. Zato je dvije minute kasnije opet precizan Kiš, bilo je to 0:3. Bili su hajdukovci i nadomak četvrtog gola, pronašao je Luka Lučić Gigu u 73-oj, no napadač Bijelih je pucao preko vrata. Oremuš je očistio jednu opasnu loptu Rudara u 82-oj, Gigi je dvije minute kasnije vratar slovenske momčadi obranio udarac s osam metara, mreže se do kraja više nisu tresle…


21/6/2013 - 20:43 sati
Utakmice
Foto: Damir Krajač / CROPIX