Mobile menu

Petrolul

Petrolul

0:1

Hajduk

Hajduk

Natjecanje: Trening-utakmica zatvorena za gledatelje
Mjesto: Maribor, igralište NK Železničara
Datum: 25/6/2013
Suci: TADEJ MEŽNAR; Matej Biskup, Žiga Šumer (svi iz Maribora)
Gledatelja: -
Maribor: Petrolul Ploiesti - Hajduk 0:1

Maribor: Petrolul Ploiesti - Hajduk 0:1

 
25/6/2013 - 19:46 sati
Utakmice
Foto: Damir Krajač / CROPIX
Sve vijesti vezane za temu "Pripreme u Sloveniji (Sezona 2013/14.)"

Strijelac: 0:1 Kouassi (2)
Žuti kartoni: Grecu (59); Milović (47)

PETROLUL PLOIESTI
: Bornescu (Valincius 61), Enza-Yamissi, Neag, Guilherme, Cristea, Mustivar, Boudjemaa, Cristescu, Romario, Morar, Sandaza (u 46. minuti su ušli: Grozav, Alves, Grecu, Bokila, Hoban, Pablo Torres, Younes, Popescu, Martinez, Lungu; Roman 77).

HAJDUK
: Blažević, Vršajević (Tomaš 65), Milović, Milić (Elez 46), Jozinović ©, Sušić (Pašalić 65), Anđelković, Caktaš (Nižić 83), Galešić (Džoni 61), Kouassi (Bencun 77), Tomičić.

U vrlo zanimljivom zatvorenom trening-dvoboju osvajača kupova Rumunjske i Hrvatske, sudionika pretkola Europske lige, odigranom poslijepodne na igralištu NK Železničara u Mariboru, zasluženo je slavila momčad Igora Tudora rezultatom 0:1.

Praktički, tek što se krenulo s centra, u drugoj minuti, Bijeli su poveli nakon što je Ivan Tomičić spasio jednu loptu, dodao kapetanu Goranu Jozinoviću koji je idealno pronašao Jeana Evrarda Kouassija, najvišeg u rumunjskom kaznenom prostoru… Jean se naklonio i glavom sa sedam metara zakucao loptu iza leđa nemoćnog vratara Mircea Bornescua. U 11-oj je sreća pomazila igrače Petrolula, lijepu akciju složili su hajdukovci po lijevoj strani, Tino Sušić je spustio loptu Tomičiću koji je s 10-ak metara pogodio – stativu! Prvi pokušaj Rumunja vidjeli smo u 17. minuti, pucao je glavom iskusni Španjolac Francisco Jose Sandaza (koji je upravo stigao u Petrolul na probu) daleko od vrata Gorana Blaževića. Mijo Caktaš je u 26-oj sam sebi stvorio 100-postotnu prigodu, prošao je kroz trojicu suparničkih igrača i ušao u kazneni prostor Petrolula, pucao s 12 metara, ali je netko loptu dotaknuo i odbio u korner. Najbolju prigodu Rumunja vidjeli smo u 30-oj, no vratar Hajduka Goran Blažević je izašao kao pobjednik u dvoboju “jedan na jedan” s “desetkom” Adrianom Cristeom. Pet minuta kasnije stopostotna prigoda na drugoj strani, Jozinović je opet idealno ubacio, kao u drugoj minuti Koassiju, Goran Galešić je sad pucao glavom s pet metara, no izvrsno je reagirao vratar Bornescu i spriječio povećanje vodstva Hajduka.

Trener Petrolula Cosmin Contra, nekadašnji suigrač današnjeg pomoćnog trenera Hajduka Jurice Vučka u Alavesu, praktički je cijelu momčad promijenio na poluvremenu (osim vratara). Krenuli su ambiciozno svježi Rumunji od prvog napada, no prvu prigodu u drugom dijelu vidjeli smo u 55. minuti na drugoj strani. Josip Elez je pucao s 15 metara, Ovidiu Hoban blokirao i izbio u korner. No, već u idućem napadu 100-postotna prigoda Petrolula, Hamza Younes je prebacio istrčalog Blaževića, no Goran Milović je uklizao i izbio s gol-crte. Igralo se borbeno, ponajviše oko središnjeg kruga, nekoliko je zamjena tijekom drugog dijela napravio i Tudor uvođenjem svojih najmlađih igrača, a do prvog kakvog-takvog uzbuđenja čekali smo do 72. minute. Pucao je Caktaš iskosa s 30 metara, loptu je uhvatio vratar rumunjske momčadi. Bokila je s 18 u 81. pucao u donji desni kut Hajdukovih vrata, no Blažević je izvrsnom reakcijom odbio. Veliku prigodu stvorio je Marko Bencun Jozinoviću u 89-oj, bio je kapetan Bijelih sam pred vratarom Petrolula, no pucao je ravno u njega i dobio samo korner. Blažević je u posljednjoj minuti istrčao i izbio jednu opasnu loptu Rumunja, a ubrzo smo čuli i posljednji zvižduk…

Tijekom aktualnih priprema odigrali su hajdukovci dvije zatvorene trening-utakmice, pobijedili su zasluženo Rudar iz Velenja 0:3, te Petrolul 0:1.

25/6/2013 - 19:46 sati
Utakmice
Foto: Damir Krajač / CROPIX