Mobile menu
Luka Pasariček: Lijepo sam pogodio, ali za to je zaslužna cijela momčad

Luka Pasariček: Lijepo sam pogodio, ali za to je zaslužna cijela momčad

 
22/3/2017 - 09:40 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Vrijednu pobjedu u samoj završnici susreta ostvarili su nogometaši druge momčadi Bijelih na gostovanju kod Vala iz Kaštela. Poveli su hajdukovci golom Luke Pasaričeka u 4. minuti utakmice, domaćini su izjednačili u 82. minuti preko Krešimira Božinovića, a pobjedu momčadi Marka Loze donosi Robert Jandrek u 93. minuti dvoboja. Slavljem protiv Kaštelana Hajduk II je zadržao pet bodova prednosti na ljestvici pred prvim pratiteljem, Neretvancem:

- Bila je teška utakmica na vrlo zahtjevnom terenu gdje nismo uspjeli kontrolirati loptu. Iako su izjednačili pred sam kraj, nismo se predali nego smo nastavili napadati, a rezultat toga je i prekrasan gol Jandreka koji nam je donio važna tri boda - rekao nam je nakon susreta strijelac prvog pogotka na utakmici Luka Pasariček.

Mladi Hajdukov veznjak ponovno je bio autor lijepog pogotka. Pasariček je vanjskim dijelom kopačke preciznim udarcem s 14 metara pogodio suprotni kut vratara Marina Ljubića koji je samo pogledom mogao ispratiti loptu u mrežu. Prekrasan potez mladog Hajdukovog veznjaka koji je na identičan način zabio i u prošlom kolu protiv Primorca iz Stobreča:

- Lijepo sam pogodio, ali nije to samo moja zasluga nego cijele momčadi. Mogao se naći tu bilo tko na toj poziciji. Nije bitno tko zabija, bitno je da pobjeđujemo i da nastavimo ovaj pobjednički niz te sačuvamo vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Pobjede su bitne jer nam daju samopouzdanje pred nastavak prvenstva. I kad možda ne igramo najbolje važno je da imamo taj pobjednički mentalitet, a prije svega da zadržimo pozitivnu atmosferu u ovoj mladoj momčadi gdje je zaista lijepo raditi i trenirati.

Luka je ove sezone odigrao sedam utakmica (četiri u početnom sastavu) za vodeću momčad 3. HNL jug. Odigrao je ukupno 406 minuta i pritom postigao dva pogotka. Prvi nastup za Bijele upisao je u Omišu gdje je pobjeda protiv istoimenog domaćina također ostvarena u posljednjim trenucima dvoboja. Trener Hajduka Joan Carrillo poveo ga je na zimske pripreme u Tursku kao nagradu za dobar rad u prethodnom razdoblju:

- Naravno, ambicija mi je doći do prve momčadi i dobiti priliku kod trenera Joana Carrilla. Na meni je samo da radim i treniram, a kada dobijem priliku nadam se da ću je iskoristiti na najbolji mogući način i u narednom periodu zaigrati za prvu momčad.

U idućem kolu Bijeli na glavnom travnjaku Poljuda dočekuju momčad Hrvaca. Susret vodeće i trećeplasirane momčadi lige igra se u nedjelju 26. ožujka s početkom u 16 sati:

- Igranje na Poljudu će biti ogroman motiv svim igračima. Dat ćemo, kao i u svakom dvoboju do sada, sve od sebe. Nadam se da će nas dosta ljudi doći podržati, a da ćemo im mi uzvratiti pobjedom i na taj način učiniti jedan veliki korak ka prvom mjestu. 

Devetnaestogodišnji igrač Hajduka dobio je poziv izbornika Ferde Milina i danas će se priključiti U-19 reprezentaciji Hrvatske koja u Portugalu od 23. ožujka igra Elitno kolo kvalifikacija za nadolazeću europsku smotru.

22/3/2017 - 09:40 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr