Mobile menu
Lovre, hvala i sretno!

Lovre, hvala i sretno!

 
27/12/2016 - 21:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Lovre Kalinić više nije vratar Hajduka! Nakon 134 službena nastupa u sedam prvoligaških sezona u Hajdukovom dresu, sad već bivši kapetan Bijelih i hrvatski reprezentativac odlazi s Poljuda realiziravši tako najveći vratarski transfer u povijesti HNL-a.

- U Hajduku sam stekao vratarsko ime, došao u reprezentaciju i postao zanimljiv europskim klubovima. Prije godinu dana nije realiziran transfer za koji smo svi bili uvjereni da je gotov, a znate kako su specifični vratarski transferi. Ostao sam miran i strpljiv, a Klub mi je pružio sve u skladu sa svojim mogućnostima. Nastavio sam raditi i došla je ponuda Genta s kojom smo svi zadovoljni - rekao je Lovre na oproštaju od najdražeg Kluba te dodao:

- Imam 26 godina, u Hajduku sam 17 godina i smatram da je vrijeme za novi korak. Hajduku sam dao puno dobrih utakmica i osigurao dobar transfer, a ponavljam, Hajduk je meni dao sve i bit ću ambasador Kluba i u nastavku svoje karijere. Split je moj grad, Hajduk moj klub i vratit ću se prije ili kasnije. Moji nasljednici Dante Stipica i Ivo Grbić su odlični vratari i uvjeren sam da će kao i gotovo uvijek u Hajduku, vratari biti jaki dio momčadi. Gent je novi izazov. Novac koji daju dokaz je da me cijene i vjerujem da ćemo zajedno do velikih stvari.

- Kalinić je bio naš kapetan, reprezentativac i najbolji igrač. Sigurno da svaki predsjednik želi takvog igrača u svojoj momčadi zbog čega smo s njim nedavno potpisali ugovor s najboljim uvjetima koje možemo ponuditi, no nakon 134 utakmice Lovre je želio otići i Klub ima razumijevanja za to. Došla je konkretna ponuda Genta koja nas zadovoljava, a imamo dvojicu vratara za koje naša struka procjenjuje da mogu odgovoriti zahtjevima. Lovre ne odlazi kao mladi igrač, nego kao gotov vratar i dolazi u novi klub kao zvijezda. Mislim da je to dobar putokaz svima koji žure s odlaskom. Želim Lovri uspješan nastavak karijere i siguran sam da će svojim obranama potvrditi svoju klasu i protiv najvećih klubova - predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos zahvalio je Kaliniću na svemu učinjenome u Hajdukovom dresu.

- Prošli tjedan sam naglasio da nikoga nećemo silom zadržavati u Hajduku. Svi koji žele otići mogu, ali naravno po našim uvjetima. Kalinić ima 7 prvoligaških sezona iza sebe i razumijem da želi dalje. On je najbolji golman u HNL-u i puno je značio za našu ekipu, ali imamo dobra dva vratara koja će nadomjestiti njegov odlazak. Transferi vratara jako ovise o situaciji na tržištu i vrlo malo je klubova spremno ili u mogućnosti izdvojiti iznose u visini ponude Genta. Kalinićev transfer je dobar posao za Hajduk, a na nama je da momčad ni naše natjecateljske ambicije ne trpe zbog toga - sportski direktor Mario Branco prokomentirao je Lovrin odlazak.

Za Hajduk je Kalinić upisao 11.962 službene minute, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a. Taj rekord bivši Hajdukov vratar postavio je od 10. kolovoza do 24. listopada 2015. godine kada punih osam utakmica zaredom nije primio gol. 

Dvije godine za redom dobitnik je nagrade Nogometni Oscar kao najbolji vratar MAXtv Prve lige, a upisao je i 6 nastupa za A reprezentaciju Hrvatske.

Lovre, hvala Ti na svemu što si pružio u Hajdukovom dresu i želimo Ti puno sreće u nastavku karijere!

27/12/2016 - 21:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr