Mobile menu
Kup Svetog Duje igrat će se 13. i 14. lipnja 2015. godine

Kup Svetog Duje igrat će se 13. i 14. lipnja 2015. godine

 
23/4/2015 - 09:46 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr

U punom su jeku pripreme za ovogodišnje šesto izdanje međunarodnog turnira za kadete Kup Svetog Duje kojeg organizira Hajduk, a održat će se na Poljudu 13. i 14. lipnja 2015. godine. 

Ovogodišnje izdanje turnira imat će jak međunarodni pečat. Sudjelovat će dva kluba iz inozemstva. Dolazak je potvrdio francuski Grenoble, a očekuje se da to učini i talijanski Lazio. Uz domaćina Hajduk četvrti sudionik bit će selekcija Dalmacije u kadetskom uzrastu. 

Što se tiče programa koji će pratiti ovogodišnji turnir najveća novost je povezivanje Hajduka s Festivalom Francuske u Hrvatskoj, manifestacijom koja nosi naziv "Randes-vous" a održava se od svibnja do rujna 2015. godine.

Hajduk ima čvrste povijesne veze s Francuskom tako da će se ovom prilikom svečano obilježiti 70. godišnjica dodjele povelje koju je Charles de Gaulle uručio Hajduku, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Francuske održat će se i okrugli stol o toj zanimljivoj povijesnoj temi.

Zbog organizacije spomenutog događaja na Poljud su boravili Clelia Chevrier, prva savjetnica veleposlanice R. Francuske u Hrvatskoj i Alemka Lisinski, hrvatska izbornica Festivala Francuske u Hrvatskoj "Randes-vous".

  

23/4/2015 - 09:46 sati
Akademija
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr