Mobile menu
Krešimir Gojun: Vjerujem da su sve tri današnje utakmice pokazatelj našeg dobrog rada

Krešimir Gojun: Vjerujem da su sve tri današnje utakmice pokazatelj našeg dobrog rada

 
19/5/2017 - 20:55 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Lijep uspjeh ostvarile su mlađe selekcije Hajduka na završnici Kupa za mlađe uzraste odigranoj u Ludbregu.

Hajdukov protivnik u sva tri finala bio je zagrebački Dinamo, Bijeli su slavili u kategorijama pionira (3:1) i juniora (6:4 nakon jedanaesteraca), dok je u kadetskoj konkurenciji trofej pripao Dinamu nakon pobjede od 3:2.

 Voditelj Akademije Hajduka Krešimir Gojun bio je zadovoljan viđenim.

 - Ispunile su se moje želje, u lijepom ambijentu mogli smo uživati u dobrom nogometu i ogledima naših najboljih momčadi. Zadovoljan sam prikazanim, kao i s dva osvojena kupa, momci su vrijedno trenirali, dali su sve od sebe i zaslužili smo dva trofeja. Vjerujem da su sve tri današnje utakmice pokazatelj našeg dobrog rada, a uz rad moraju doći i rezultati.  

Nakon zahtjevnog polufinala s Bjelovarom, juniori Hajduka uspjeli su u finalu pobijediti najvećeg suparnika. Presretan je nakon pobjede izborene boljim izvođenjem jedanaesteraca bio trener juniora Mario Despotović.

 - Uspjeli smo odgovoriti na Dinamovu formaciju 4-1-3-2, znali smo na kojem dijelu terena će nas pokušati pritisnuti i tome smo se prilagodili. Igrači su se držali plana, dobro smo mijenjali težište igre što ih je dosta umaralo u veznom redu, pronašli smo koridore kojima smo stizali do njihovog gola i uspjeli postići dva pogotka. Tijekom cijele utakmice imali smo kontrolu nad utakmicom, na kraju su jedanaesterci otišli na našu stranu i presretni smo zbog toga.

Kadeti su minimalno poraženi, dojam je da su nakon ranog vodstva propustili priliku da brzo dovrše posao, trener Siniša Oreščanin smatra kako je presudio jedan detalj.

- Utakmica bila lijepa za gledatelje, vrlo izjednačena i mogla je otići na jednu ili drugu stranu, no trenutak odluke definitivno je bilo isključenje Leona Krekovića. Iako smo s igračem manje preuzeli inicijativu i u jednom trenutku poravnali rezultat, taj detalj pokazao se presudnim.

Pioniri su pobjedom u prvoj utakmici najavili uspješan dan Hajduka, a zasluženu pobjedu komentirao je trener Jure Srzić

- Bili smo spremni na Dinamovu igru i rani pogodak nije nas poremetio. Uzeli smo posjed i dominaciju i na vrijeme se vratili u igru. U drugom dijelu smo mijenjali plan očekujući još aktivnijeg protivnika. Sretni smo, čestitam momcima, pobjeda je zaslužena.

19/5/2017 - 20:55 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr