Mobile menu
Kreće bitka za bodove: Hajduk protiv Splita danas od 17 sati

Kreće bitka za bodove: Hajduk protiv Splita danas od 17 sati

 
19/2/2017 - 09:30 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Split - Hajduk 1:1 (Park mladeži, 19/02/2017)"

Nakon dva mjeseca zimske pauze nastavlja se aktualni dio natjecanja MAXtv Prve lige. Proljetni dio sezone nogometaši Hajduka otvaraju utakmicom protiv RNK Splita. Susret 21. kola MAXv Prve lige igra se danas u 17 sati na susjednom Parku mladeži. 

U dobrom raspoloženju trenirali su nogometaši Joana Carrilla, s golemom dozom optimizma i u pobjedničkom raspoloženju iščekuju nastavak prvenstva. Četiri pobjede iz četiri susreta (Dnipro, Trenčin, Vardar i Dugopolje) ostvarili su hajdukovci tijekom 40-dnevnih priprema i sa stopostotnim učinkom najavili početak proljetnog dijela sezone.

- Apsolutno smo bili koncentrirani na rad i napredak tijekom cijelih priprema. Sigurno je da su nam ove četiri pobjede na pripremama pomogle u podizanju pobjedničkog mentaliteta, ali sve četiri bi zamijenio za današnja tri boda u Parku mladeži. Želimo prikazati gledateljima dobru igru koju smo stvarali ovih 40 dana. Vidjet ćete jedan timski Hajduk koji će borbom, snagom, taktikom i htijenjem ostvariti svoje zadatke i upisati tri boda - rekao je u najavi susreta vratar Hajduka Dante Stipica.

Trener Carrillo odabrao je 18 igrača koji će se suprotstaviti Crvenima u današnjoj utakmici. Prvi susret proljetnog dijela sezone propustit će Jefferson koji odrađuje drugu utakmicu kazne zbog crvenog kartona dobivenog u dvoboju protiv Cibalije te Zvonimir Kožulj i Toma Bašić koji imaju tri žuta kartona. Najnovije pojačanje Bijelih stoper Georgi Terziev pravo nastupa ima od idućeg kola i dvoboja s Istrom 1961.

Momčad iz Parka mladeži nalazi se na pretposljednjem mjestu MAXtv Prve lige s osam osvojenih bodova, a u proljetni dio sezone ulaze s novim trenerom Brunom Akrapovićem koji je nekoliko dana uoči početka sezone na klupi zamijenio Vjekoslava Lokicu.

Određene su i službene osobe za današnji ogled. Pravdu u srazu Splita i Hajduka dijelit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomoćnici su mu Vedran Đurak iz Stupna te Davor Kožarec iz Domaslovca, dok je četvrti sudac Goran Gabrilo iz Splita. Pajač je ove sezone jednom sudio Bijelima i to u dvoboju protiv Istre 1961 odigranom na Aldo Drosini. Delegat susreta je Lino Voša iz Vodnjana, a kontrolor suđenja Dragutin Poljak iz Zagreba.

Tekstualni prijenos dvoboja možete pratiti UŽIVO putem službenog Twitter profila.

19/2/2017 - 09:30 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr