Mobile menu
Kopićevih 10: Osam pobjeda, pet utakmica bez primljenog gola...

Kopićevih 10: Osam pobjeda, pet utakmica bez primljenog gola...

 
5/3/2018 - 07:45 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Desetu službenu utakmicu odigrali su nogometaši Hajduka pod vodstvom trenera Željka Kopića koji je sredinom mjeseca studenog prošle godine sjeo na klupu Bijelih. Hajdukov strateg vodio je momčad u devet prvenstvenih dvoboja i jednoj Kup utakmici. Upisali su u tom razdoblju hajdukovci čak osam pobjeda te po jedan neriješen ishod i poraz uz ukupnu gol razliku 23:5. U prosjeku Kopićeva momčad zabija 2,3 pogotka po susretu, dok je prosjek primljenih golova svega 0,5. 

Činjenica je da su Bijeli u zadnjih šest ogleda, čak u pet ostali bez primljenog pogotka (14:1). U nijednom od posljednjih 10 dvoboja Kopićevi igrači nisu primili više od jednog zgoditka što govori o izuzetno dobro postavljenom obrambenom dijelu momčadi.

Od 10 odigranih susreta šest su Bijeli odigrali na suparničkim travnjacima gdje su ostvarili maksimalni učinak uz ostvarenu gol razliku 16:3. U posljednja tri gostujuća susreta Bijeli imaju gol razliku 8:0. Pobjede su upisane u Puli protiv Istre 1961, Osijeka, Rijeke, Lokomotive, Cibalije te protiv Dinama. Izjednačen je tako rekord iz 1992. godine kada je također upisano šest uzastopnih gostujućih slavlja. 

Jedini remi trener Kopić je imao u susretu protiv Osijeka, dok je poraz upisan protiv Slaven Belupa. Osvojeno je ukupno 22 od mogućih 27 u HT Prvoj ligi u dosadašnjem mandatu Hajdukovog stratega koji je Bijele preuzeo prije utakmice u Puli (16. kolo), a izboren je plasman u polufinale Kupa...

5/3/2018 - 07:45 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr