Mobile menu
Kadeti u kupu uvjerljivi protiv Intera

Kadeti u kupu uvjerljivi protiv Intera

 
19/2/2017 - 15:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Kadeti Hajduka u utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa uvjerljivo su pobijedili zaprešićki Inter, konačan rezultat bio je 7:0. 

Trostruki strijelac Michele Šego već u prvoj minuti nagovijestio je da će biti raspoložen, dobro je šutirao sa 17 metara, ali je gostujući vratar obranio njegov udarac. 

Bijeli su poveli u 12 minuti. Josip Sušić oduzeo je loptu na protivničkoj polovici i nakon lijepe minijature u protivničkom šesnaestercu pogodio za 1:0. Potom su zaprijetili gosti, ali se Martin Šlogar spetljao u dobroj poziciji. Kazna je stigla dvije minute kasnije. Šego je snažno šutirao s 20 metara, vratar Matija Horvat kratko je odbio loptu, na koju prvi stiže Jakov Blagaić. Gostujući vratar ga ruši i sudac Dario Kulušić u 20. minuti pokazuje na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Šego, vratar gostiju obranio je njegov udarac, ali bijela 11-ica iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu. 

Pet minuta kasnije opet je strijelac Šego, nakon lijepog ubačaja Sušića s desnog krila Hajdukov napadač glavom loptu s desetak metara šalje u desne rašlje.

Potom su i gosti imali jednu priliku, udarac Vidaka s 20-ak metara u korner je odbio vratar Hajduka Vice Baždarić. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Ivan Brnić, koji je iskoristio nesporazum protivničke obrane i s 10-ak metara zatresao mrežu. 

U drugom dijelu Leon Kreković je zamijenio Juricu Bajića i u dvije minute sudjelovao u akcijama za pogotke. Najprije je u 42. minuti primio loptu od Šege i nakon solo prodora je iskosa zakucao u mrežu, a potom je minutu kasnije s lijeve strane proigrao Šegu za njegov treći pogodak.

U 69. minuti Kreković je najbolje skočio na loptu ubačenu iz kornera i glavom pogodio prečku, na odbijenu loptu pritrčao je Mario Vušković i postavio konačan rezultat.

Visoka pobjeda igrača trenera Siniše Oreščanina dobar je uvod u nastavak natjecanja u 1. HNL u kojem Bijeli iduće nedjelje dočekuju Lokomotivu.

Visoku pobjedu nad Interom ostvario je sljedeći sastav: Baždarić (od 68. Damjanović), Vušković, Karabatić, Ševelj, Radić (od 68. Šantalab), Sušić, Brnić, Čuić (od 55. Vujčić), Bajić (od 41. Kreković), Blagaić, Šego (od 63. Šarić).  

19/2/2017 - 15:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr