Mobile menu
Kad profesor je Futacs Marko, engleski jezik uči se lako!

Kad profesor je Futacs Marko, engleski jezik uči se lako!

 
22/3/2018 - 08:23 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Marko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezikaMarko Futacs s početnicima na satu engleskog jezika
Marko Futacs s početnicima na satu engleskog jezika

Jedna poslovica kaže da dobar učitelj vrijedi više od police knjiga, a kad je taj dobar učitelj ujedno i idol učenika, onda to rezultira neprocjenjivim iskustvom. Jedno takvo iskustvo, veliko iznenađenje i sreću na licima Hajdukovih početnika izazvao je nenajavljeni učitelj na njihovom redovnom satu engleskog jezika u sklopu edukativnog programa Akademije.

Umjesto njihove uobičajene profesorice engleskog jezika Ane Papić na vratima učionice pojavio se ni manje ni više nego Hajdukov napadač – Marko Futacs. Kada im je pedagoginja Petra uoči početka sata najavila kako će danas imati zamjenskog profesora vjerojatno im ni na kraj pameti nije bilo tko bi to mogao biti, a oduševljenje koje je nastalo njegovim ulaskom u učionicu teško je riječima opisati.

Marko je kroz svoju karijeru nastupao za nekoliko klubova iz različitih zemalja stoga su ga djeca pažljivo slušala njegovu poruku o važnosti učenja stranih jezika što je i njemu uvelike pomoglo da se lakše snađe u novim sredinama.

Nakon toga krenuo je onaj najzanimljiviji dio koji se sastojao od edukativne igre čiji je cilj učenje nogometnih pojmova na engleskom jeziku. Marko je izvlačio riječi od kojih su zatim početnici morali složiti rečenicu, a pri čemu su pokazali zavidno znanje. Osim samog učenja djeca su na engleskom postavljala brojna pitanja na koja im je napadač Bijelih spremno odgovarao. Na koncu su se svi zajedno fotografirali, za uspomenu na, kako su sami rekli, najbolji sat engleskog jezika u životu.

- Uvijek mi je drago družiti se s djecom i ukazati im važnost učenja stranih jezika te edukacije općenito. Iz vlastitog iskustva znam koliko dobro poznavanje engleskog znači kada dolaziš u stranu državu i novu sredinu, a to je ono što će možda i njima jednog dana biti potrebno. Bilo je zaista zabavno družiti se s njima, odlična su ekipa i dobri učenici, nisu krili oduševljenje mojim dolaskom što i mene na kraju čini sretnim – kazao je Futacs.  

Više pogledajte u videoprilogu i fotogaleriji.

22/3/2018 - 08:23 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr