Mobile menu
Juranović: Želim biti još bolji i s Hajdukom osvojiti trofej

Juranović: Želim biti još bolji i s Hajdukom osvojiti trofej

 
28/4/2016 - 08:38 sati
Prva momčad
Autor: Duje Biuk
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

Nakon što je zbog tri žuta kartona pauzirao u susretu protiv Rijeke, mladi prvotimac Hajduka Josip Juranović vraća se u konkurenciju za utakmicu protiv Osijeka koja se igra u nedjelju u Gradskom vrtu s početkom u 15 sati.

Juranović je, podsjetimo, u Hajduk stigao na početku prošle godine iz trećeligaša Dubrave nakon što je bio proglašen za najboljeg igrača 3. HNL Zapad. Uz to je dobio nagradu za najboljeg amaterskog igrača Hrvatske, u organizaciji Nikea, što mu je donijelo sedmnodnevni boravak u nogometnom kampu u Londonu.

20-godišnji veznjak danas je vrlo važna karika u momčadi trenera Damira Burića. Svestran je i može pokriti više pozicija u momčadi zbog čega uživa veliko povjerenje trenera. Pokazao se kao vrijedan nogometaš i perspektiva koja iz dana u dan sve više napreduje.

Prošlo kolo protiv Rijeke pauzirali ste zbog tri žuta kartona. Kako je bilo gledati utakmicu s tribina?

"Bilo je teško kad ne možeš pomoći momčadi. Prvo poluvrijeme smo odlično parirali Rijeci, bili smo puno bolji protivnik. Drugi dio smo malo pali, ali to je zbog pada koncentracije. Bilo mi je jako žao jer sam mislio da napokon možemo pobijediti Rijeku s kojom imamo negativan omjer u posljednje vrijeme."

Vraćate se u momčad već za iduću utakmicu u Osijeku gdje Hajduka čeka tradicionalno nezgodan teren i protivnik?

"U Osijeku je uvijek bilo nezgodno, ali prošle godine golom Andrije Balića ostvarili smo pobjedu nakon sedam godina. Oni su dosta nabrijani na nas, i igrači i navijači, ali to je draž nogometa. Neki te vole, neki ne, ali nadam se čvrstoj i borbenoj utakmici i našoj pobjedi."

Protiv Lokomotive ste postigli prvi gol u Hajdukovom dresu?

"To je za mene bio nevjerojatan osjećaj. Nisam znao gdje bi sa sobom u tom trenutku. Puno mi je značio taj gol i nadam se da će u skoroj budućnosti biti još golova."

Prošli ste veliki broj pozicija u momčadi. Gdje se najbolje osjećate na terenu?

"Najbolje se osjećam na mjesto prednjeg veznog gdje mogu lutati, tražiti loptu u međuprostoru i vraćati se u obranu. Tu mogu stvoriti višak što se od mene i očekuje."

Trener Damir Burić smatra vas čovjekom od povjerenja i vidi vas kao svestranog igrača koji može pokriti više pozicija. Kako gledate na to?

"Za mene je to plus, dajem svoj maksimum u svakoj utakmici gdje god da me trener stavi. Što god treba, odradit ću."

Kako je raditi pod paskom trenera Burića?

"Trener je napravio od grupe igrača napravio kolektiv, stvorio je momčad. Svi se međusobno poštujemo, kad je rad onda je rad. Postoje i trenuci opuštanja i zezanja, ali naravno sve u dozvoljenim okvirima."

Došli ste u Hajduk kao veznjak. Bili ste najbolji igrač polusezone u 3. HNL Zapad kao član Dubrave. Jeste li očekivali Hajdukov poziv?

"Da budem iskren, nisam očekivao poziv Hajduka, ali očito da sam ga zaslužio. To je bilo 5. siječnja prošle godine. Igrali smo (Dubrava op.a.) protiv Istre, zabio sam dva gola. Načulo se da me Hajduk gleda, ali ja nisam u to odmah povjerovao. Kad se to počelo ostvarivati, mislio sam da sanjam, a kasnije je došao i lagani pritisak. Debitirao sam prije godinu dana protiv Rijeke kod trenera Vučevića. Osjetio sam da je to to i pao mi je kamen sa srca. Šteta što tu utakmicu nismo pobijedili jer stvarno smo ih nadigrali, ali nadam se da ćemo uskoro skinuti i njihov skalp."

Kako ste se snašli ovdje na samom početku?

"Spavao sam na stadionu u hotelu zajedno sa Županom, priključio nam se i Toma Bašić. Tu su i momci iz druge momčadi s kojima sam se družio cijelo vrijeme: Domej, Hairlahović... Igrao sam za B momčad za koju sam postigao nekoliko golova. Potom je uslijedio poziv za prvu momčad i tu sam se nametnuo. Moj trud je zasad honoriran."

Jeste li se priviknuli na grad i na uvjete?

"Moja djevojka Sanda je došla živjeti sa mnom, daje mi podršku kao i cijela obitelj. Split je lijep grad, ima fantastičnih mjesta gdje možemo otići i stvarno je predivno, posebno uz more gdje je pogled fantastičan. Sve u svemu oduševljen sam gradom i ljudima. Moram istaknuti da je nevjerojatno kako jedan dan zna biti vruće, a već sutradan puše bura koja prodire doslovno u kosti."

S kime se najbolje slažete u momčadi?

"Najbliži sam s Tomom Bašićem, Vojkovićem, Malokuom, Lorencom... Oni su moja generacija, ali svi se međusobno poštujemo i družimo."

Kako ocjenjujete svoje igre u ovih 15 mjeseci provedenih u Hajduku? Možete li istaknuti svoje vrline i mane u igri?

"Ocijenio bih ga s vrlo dobrim, ima još tu mjesta za napredak. Napravit ću sve da dođe do odličnog. Vrline su mi što mogu puno trčati, mogu pokriti veliki dio terena. Volim imati loptu kod sebe, nadigravati se s protivnicima. Ne treba loptu nabijati jer gledatelji ne žele gledati nabijačinu već nogomet i trudim se da im svojim igrama to i pružim."

Došao je i poziv mlade reprezentacije?

"Da, šteta što sam se ozlijedio. To bi mi bio prvi put da nastupim u reprezentativnom dresu. Sad će uskoro novo okupljanje i nadam se da ću zaslužiti povjerenje izbornika Gračana."

Igrali ste protiv dosta protivnika u ligi, tko vam je bio najteži za čuvanje?

"Najviše problema zadao mi je Tomasov. Vrlo je nezgodan za čuvanje naročito kad ide jedan na jedan, brz je poput vjetra. Ima neugodnu lijevu nogu i teško ga je čuvati."

Najbolji igrač MAXtv Prve lige?

"Tino Sušić bez dileme."

Možete li pojasniti. Iz igračke perspektive, kako izgleda nagli prijelaz iz amaterskog u profesionalni nogomet?

"Razlika je što imate bolje igrače uz sebe. U amaterskoj ligi imate dva do tri igrača koji mogu napraviti nekakav doprinos, a ovdje svaki igrač može doprinijeti igri i rezultatu. Razlika je velika, ali srećom vrlo brzo sam se adaptirao."

Zaustavljaju li vas navijači na ulici?

"Kad sam zabio gol Lokomotivi, na Brdima gdje živim, svi su mi čestitali. Zna se da je tamo najjača Torcida. To je odličan kvart, imam svoj mir na zadnjem katu zgrade. Zaustavljaju me navijači na cesti, na Rivi... Posebno mi je u pamćenju ostala atmosfera pred utakmicu protiv Rijeke kada smo bili vodeći. Gdje god da samo došao, vikali su mi ''ajmo sutra do pobjede''. Baš je ludnica ovdje biti. Užitak je igrati u Hajduku."

Koje su vam daljnje ambicije s Hajdukom?

"Želim osvojiti trofej s Hajdukom. To je cilj cijele momčadi i navijača. Ovo je veliki klub i trebamo taj pehar više donijeti u naše vitrine."

Imate li kakvu poruku za naše vjerne navijače?

"Želim da nas i dalje podržavaju na svakoj utakmici. Puno je lakše kad imaš Torcidu koja nam čuva leđa. Dajemo svaku utakmicu sve od sebe. Nekad nas rezultati ne posluže, ali vjerujem da će se i to promijeniti."

28/4/2016 - 08:38 sati
Prva momčad
Autor: Duje Biuk
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr