Mobile menu
Jozinović: Kalinić nas je izvlačio kad je trebalo, a za pobjedu smo ostavili srce na terenu

Jozinović: Kalinić nas je izvlačio kad je trebalo, a za pobjedu smo ostavili srce na terenu

 
24/5/2015 - 11:22 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Zagreb 1:0 (Poljud 23/05/2015)"

Pobjeda uvijek izbaci pojedinca u prvi plan. Protiv Zagreba pobjednika je odlučio Nikola Vlašić svojim sjajnim golom. Ali i svi njegovi suigrači dali su svoj obol, vratar Lovre Kalinić prvi među hajdukovcima.    

Istaknuo je to nakon utakmice i Goran Jozinović

"Lovre nas je izvukao kad je bilo najpotrebnije. Zagreb je imao svoju šansu na početku, ali je Kalinić bio pravi", kazao je Hajdukov lijevi bočni. 

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica. odigrali smo jako kvalitetno prvo poluvrijeme. Dosta dobro je to izgledalo iako je Zagreb imao tu prvu šansu. Kažem, izvukao nas je Kalinić. U nastavku oni su ušli sam tri, četiri igrača na našu zadnju liniji, krenuli su na sve ili ništa. Imali smo posjed, ali zapravo bez prave šanse za gol. Mi smo naše kontre trebali bolje riješiti. Ali imali smo u svojim redovima dosta mladih igrača i to je normalan put sazrijavanja za ovu momčad."

Jozinović je odigrao još jednu požrtvovnu, poštenu partiju. 

"Stvarno smo ostavili srce na terenu. U nekim situacijama par nas bacali smo se u blok, kao da smo i na taj način željeli pokazali zagrebašima da neće zabiti gol." 

Hajdukov vratar Lovre Kalinić primao je čestitke nakon utakmice.   

"Nakon dugo vremena i ja sam stvarno zadovoljan svojom partijom. Utakmica je bila teška zbog tog psihološkog tereta da moramo izboriti pobjedu koja će nam osigurati Europu. Zagreb je imao svoje prilike, ali i mi smo imali dobre situacije od kojih smo jednu iskoristili i zabili gol. U prvom poluvremenu mogli smo povesti i s većom razlikom, ali na kraju moramo biti zadovoljni jer ostvarili smo cilj koji smo zacrtali na početku sezone."

Kalinić kaže da još nije podvukao crtu na ovu sezonu. 

"Ponavljam da smo cilj ostvarili i zbog toga moramo biti zadovoljni, iako je u sezoni bilo dobrih i loših stvari. Imamo mladu ekipu pa su i oscilacije očekivane. Ono što je sigurno da još imamo dosta prostora za napredak."

Hajdukov vratar ističe da je maksimalno posvećen Hajduku, a ovo mu je bila zadnja utakmica u statusu mladića jer ženi zaručnicu Jelenu.  

"Hvala Bogu da smo sve dileme oko plasmana u Europu riješili ranije pa da sad mogu normalno uživati..."

24/5/2015 - 11:22 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr