Mobile menu
Jadranski derbi u posljednjem kolu: Hajduk gostuje kod Rijeke na Rujevici

Jadranski derbi u posljednjem kolu: Hajduk gostuje kod Rijeke na Rujevici

 
19/5/2018 - 07:38 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rijeka - Hajduk 3:1 (Rijeka, 19/5/2018)"

Jadranski derbi za kraj prvenstva. Nogometaši Hajduka danas će od 17 sati gostovati na Rujevici protiv Rijeke u okviru posljednjeg, 36. kola HT Prve lige u natjecateljskoj sezoni 2017/18. Utakmica protiv Riječana dat će odluku o tome koja će momčad na kraju sezone osvojiti drugu poziciji na prvenstvenoj ljestvici. Bijeli trenutno imaju 66 bodova, dok momčad Matjaža Keka uoči današnjeg ogleda ima bod više.

Zbog ozljeda s momčadi nisu otputovali Zoran Nižić, Karlo Letica, Hugo Almeida te Gustavo Carbonieri, kao i Toma Bašić i Andre Fomitschow koji su u prošlom prvenstvenom kolu s Osijekom zaradili treći žuti karton.

- Bilo koji oblik kalkulacija protiv Rijeke ne dolazi u obzir. Vjerujem da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta da odigramo iduće dvije utakmice na način kako se to od nas očekuje. - rekao je na konferenciji za medije trener Hajduka Željko Kopić uoči posljednja dva ogleda sezone, prvenstveni susret s Rijekom i finale Kupa s Dinamom koje je na rasporedu u srijedu 23. svibnja u Vinkovcima s početkom u 19 sati.

No, Hajdukov trener je naglasio kako je fokus usmjeren isključivo na prvi sljedeći dvoboj te da će njegova momčad ostvariti sve kako bi došla do željenog rezultata jednako kao što je to bilo početkom prosinca prošle godine kada su Bijeli slavili rezultatom 2:1. Na Rujevicu se ide sa 100 posto raspoloživih kapaciteta kako bi se na pravi način završila prvenstvena sezona.

Dvoboj će suditi Fran Jović iz Zagreba, a pomagat će mu sugrađani Ivica Modrić i Igor Krmar. Četvrti sudac je Jerko Crnčić (Vrbovec), dok su dopunski suci Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina) i Ivan Vučković (Zagreb). Delegat susreta je Darko Kolesarić iz Osijeka, odakle dolazi i kontrolor suđenja Ante Vučemilović-Šimunović.

19/5/2018 - 07:38 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr