Mobile menu
Iz Grada Heroja po Rabuzinovo sunce: Ajmo Bijeli!

Iz Grada Heroja po Rabuzinovo sunce: Ajmo Bijeli!

 
23/5/2018 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Dinamo (Z) - Hajduk 1:0 (Vinkovci, 23/5/2018)"

Bijeli su spremni za najveći derbi hrvatskog sporta i bitku za trofej Rabuzinovog sunca. Stadion HNK Cibalije u Vinkovcima danas će od 19 sati biti domaćin sraza finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se u velikom derbiju sastaju Dinamo i Hajduk. Ukupno je ovo sedmi sraz Hajduka i Dinama u finalu Kupa, u dosadašnjih međusobnih šest odigranih oba kluba su po tri puta slavila i podignula trofej.

Imat će hajdukovci brojnu potporu svojih navijača na stadionu u Vinkovcima. Kontingent ulaznica namijenjen za navijače Bijelih odavno je rasprodan i sigurno je da će njihova podrška dati igračima Željka Kopića dodatni impuls i snagu ka putu prema osvajanju trofeja. 

Hajdukovci po trofej kreću iz Vukovara u kojem su pronašli potreban mir i motivaciju pred današnji derbi. Stigli su hajdukovci u Grad Heroj u ponedjeljak, a jučer su na vinkovačkom stadionu odradili i službeni trening uoči ogleda sa Zagrepčanima.

- Dobar je znak to što iz Grada Heroja idemo u Vinkovce. Vukovar je poseban grad koji je puno dao Hrvatskoj, tu smo pronašli svoju oazu mira i napunili se samopouzdanjem pred derbi. Zaista, to što smo ovdje nam je dodatan impuls za ono što nas čeka. Želimo taj trofej vratiti u Split, a motiva nam ne nedostaje. Ovo su utakmice za koje se živi i naporno trenira tijekom cijele sezone. - pun je motiva Zoran Nižić koji će prvi put kao kapetan Hajdukovog broda predvoditi momčad u finalu Kupa:

- Vjerujem u svoje suigrače i iskreno se nadam da će mi se ispuniti želja da u Vinkovcima kao kapetan Hajduka podignem trofej Rabuzinovog sunca.  - jasna je poruka kapetana Bijelih pred veliki derbi. Vjerujemo i mi da će Nižić i njegovi suigrači donijeti trofej u Grad pod Marjanom. 

Trener Kopić poručio je da momčad ima dovoljno snage i kvalitete da izađe kao pobjednik u današnjem velikom derbiju.

- Borba za trofej i Hajdukov dres su dovoljan motiv, dat ćemo sve od sebe kako bismo došli do uspjeha. Zahtjev je jedan jedini, a to je da damo sve što možemo za osvajanje Kupa. - rekao je strateg Hajduka na konferenciji za medije uoči susreta.

Put do finala i borbe za trofej nije bilo lagan, ostvarili su hajdukovci pobjede protiv Oriolika, Šibenika, Osijeka te Lokomotive. Zanimljiv podatak je da su sve upisane na gostujućim travnjacima. Bijeli tako već drugu godinu za redom u okviru ovog natjecanja nisu odigrali baš nijednu utakmicu na poljudskom stadionu, pred svojom publikom.

Pravdu u finalu Kupa dijelit će Mario Zebec, sudac iz Cestice. Pomagat će mu Borut Križarić iz Čakovca i Dalibor Conjar iz Osijeka. Četvrti sudac je Goran Pataki iz Đakova, a dopunski suci su Igor Križarić (Čakovec) iz Čakovca i Dario Bel iz Osijeka. Delegat susreta je Zoran Pandža iz Vinkovaca, dok je kontrolor suđenja Branko Stipković iz Karlovca.

Ajmo Bijeli!!!
#samohajduk
#svismomihajduk

23/5/2018 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr