Mobile menu
HNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgije splitskog KBC-a

HNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgije splitskog KBC-a

 
22/2/2017 - 11:30 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
HNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgijeHNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgijeHNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgijeHNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgijeHNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgije
HNK Hajduk predao donacijski ček Odjelu neurokirurgije

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos i direktor marketinga i prodaje Aljoša Bašić danas su u prostorijama Odjela neurokirurgije ravnatelju KBC Split dr. Ivi Juriću i pročelniku Odjela dr. Vlatku Ledenku uručili donacijski ček u iznosu od 200.354,00 kune.

Sredstva su prikupljena na Biloj noći Hajduka, održanoj 11. veljače u hotelu Le Meridien Lav u organizaciji HNK Hajduk i Radio Dalmacije, a namijenjena su obnovi i uređenju Odjelu neurokirurgije splitskog KBC-a, uništenom u velikom požaru prije godinu i pol dana.

Ravnatelj KBC-a dr. Ivo Jurić nije krio oduševljenje što se Hajduk uključio u projekt obnove prostorija.
- Ovo je sad jedno veliko gradilište, godinu i pol dana smo čekali na obnovu. Radimo u teškim uvjetima, ovo je jedina jedinica intenzivne njege u cijeloj Dalmaciji. Veliko hvala svima, Hajduk nam je pružio ruku prijateljstva i nadam se da ćemo se još jedanput vidjeti kad radovi budu završeni.

Pročelnik Odjela neurokirurgije dr. Vlatko Ledenko kazao je kako očekuju da će prostor biti opet u funkciji na proljeće.
- Ovo je kapitalan projekt jer smo jedini ovakav odjel na području Dalmacije i šire. Nadam se da ćemo se opet vidjeti kada ovaj prostor bude kompletno opremljen. Hajduk je priredio veličanstvenu Bilu noć, na tome mu iznimno hvala.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos kazao je kako je Hajduk i ovim potezom prepoznao potrebu da se pomogne uništenom Odjelu.
- Nadam se da se ovakve tragedije neće ponavljati nigdje. Hajduk je prepoznao potrebu da pomogne i uključili smo se u projekt obnove i uređenja, a vjerujem da će ovakvih akcija biti i u narednoj budućnosti. Nadam se da će što prije jedinica intenzivnog liječenja Neurokirurgije opet biti u funkciji.

Idejni pokretač cijele humanitarne akcije, ali i povratka Bile noći Hajduka u Split bio je direktor marketinga i prodaje Hajduka Aljoša Bašić... 
- Zahvaljujem se Upravi koja je prepoznala ovaj projekt u vidu humanitarne aktivnosti. Osim što smo skupili nemali iznos, probudili smo i zanimanje javnosti za ovom temom. Uz to, Hajduk je izašao iz onog crnog perioda, a sada smo uspjeli i organizirati, zapravo vratiti Bilu noć u Split.

22/2/2017 - 11:30 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr