Mobile menu
Hajdukovi kadeti preko Šibenika u finale Hrvatskog kupa!

Hajdukovi kadeti preko Šibenika u finale Hrvatskog kupa!

 
18/4/2018 - 13:21 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Kadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - HajdukKadeti: Šibenik - Hajduk
Kadeti: Šibenik - Hajduk

Kadeti: Šibenik - Hajduk 1:1 
Uzvratna utakmica 1/2 finala Hrvatskog kupa za kadete
Igralište u Crnici
Gledatelja: 50
Sudac: Lukša Klaić (Konavle)
Strijelci: 1:0 I.Đaković (17), 1:1 Brnić (80)

Hajduk: Sentić, Iličić (od 38. Milinović), Galić, Vušković, Škaričić (od 73. Vujčić), Jurica (od 80. Belančić), Brnić, Jenjić, Buble (od 50. Nikl), Čuić, Šarić. 

Nakon što su jučer pioniri izborili finale Hrvatskog kupa, danas su im se tamo pridružili i kadeti koji su na gostovanju u Šibeniku obranili prednost od 3:1 iz prve utakmice. Nije bilo lako igrati na igralištu u Crnici, teren je bio vrlo neugodan i težak, zbog čega je protok lopte bio vrlo loš. 

Domaći sastav bolje se snašao u takvim uvjetima, u uvodnim minutama nije bilo većih uzbuđenja, međutim u 17. minuti Šibenčani su izborili jedanaesterac iz kojeg su došli do vodstva. David Iličić je nakon jednog ubačaja srušio Pjera Lokina pred svojim vratima, a sudac Lukša Klaić opravdano je pokazao na bijelu točku. Lokin je preuzeo odgovornost, pogodio je desni kut i doveo svoju momčad u vodstvo. 

Hajduk je nakon toga zagospodario terenom, imali su Bijeli inicijativu i veći posjed lopte, ali osim nekoliko udaraca iz daljine nije bilo većih opasnosti pred vratima domaćih do kraja prvog dijela. 

U 51. minuti susreta Ivan Brnić je ubacio pred vrata domaćih, iz vrlo nezgodne pozicije je glavom pucao Ivan Šarić, međutim lopta je prošla malo pokraj vrata. 

Nakon toga na prvu ozbiljniju priliku čekali smo dvadeset minuta. Bilo je vrlo opasno pred vratima Bijelih, Ivan Đaković je prošao dvojicu igrača, našao se u idealnoj poziciji na nekih sedam metara odakle je uputio udarac, međutim kapetan Mario Vušković se požrtvovno bacio i spriječio siguran pogodak. 

U potpunosti su se Šibenčani otvorili u završnici utakmice što je ostavilo dosta prostora napadačima Hajduka. Brnić je u 78. minuti sjajno slomio svog čuvara, gađao je gornji desni kut s 14 metara iskosa, ali nije uspio pogoditi. Zato je u sudačkoj nadoknadi ostao nemarkiran pred vratima domaćih, mirno je primio loptu i pogodio pored vratara Antonija Đakovića za 1:1. 

Hajdukovi kadeti će u finalu igrati protiv Osijeka koji je u drugom polufinalnom dvoboju bio bolji od Dinama. 

18/4/2018 - 13:21 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr