Mobile menu
Hajdukov travanj: Četiri pobjede, bez poraza...

Hajdukov travanj: Četiri pobjede, bez poraza...

 
3/5/2017 - 11:15 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Travanj bez poraza. Nogometaši Hajduka su u proteklom mjesecu najbolja momčad MAXtv Prve lige (13 od 15 osvojenih bodova). Odigrali su Bijeli pet službenih utakmica i pritom ostvarili učinak od četiri pobjede i jednog neriješenog rezultata. 

Ostvarena gol-razlika iznosi plus deset, odnosno trinaest postignutih i svega tri primljena zgoditka u pet službenih dvoboja. U ogledima na Poljudu odnos primljenih i postignutih golova iznosi 9:3, dok je u gostima (Dinamo, Istra 1961) Hajduk bio netaknute mreže, igrači Joana Carrilla postigli su četiri, a nisu primili niti jedan zgoditak.

Ukupno sedam igrača upisalo se u strijelce, a na ljestvici prednjači Ante Erceg koji je postigao tri pogotka. Ante je zabijao u tri uzastopna kola (Dinamo, Split i Istra 1961), a ukupno je na 10 prvenstvenih golova. 

Slijede ga Marko Futacs, Franck Ohandza i Nikola Vlašić koji su u prošlom mjesecu dva puta zatresli mrežu. Jednom su zabijali Zvonimir Kožulj, Zoran Nižić i Ahmed Said Said, dok je jednom protivnička momčad postigla autogol. Najbolji strijelac momčadi i dalje je Marko Futacs koji je postigao 11 golova u dosadašnjem dijelu MAXtv Prve lige.

Najbolji asistenti u proteklom mjesecu su Toma Bašić, Hysen Memolla i Ohandza koji su upisali po dvije asistencije za gol, dok su po jednu dodali Kožulj, Jefferson, Futacs i Erceg.

U utakmicama u travnju trener Carrillo koristio je 20 igrača, a nastupe u svim susretima upisali su Dante Stipica, Jefferson, Georgi Terziev, Vlašić, Erceg i T. Bašić.

Maksimalan broj minuta (450) odigrali su Stipica i Jefferson, a slijede ih Terziev (446), Vlašić (399), Erceg (333)...

3/5/2017 - 11:15 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr