Mobile menu
Hajduk iskazao počast Kornatskim herojima

Hajduk iskazao počast Kornatskim herojima

 
31/8/2015 - 01:33 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr

Predstavnik HNK Hajduk, član NO-a Nikica Krnić nazočio je na Mimohodu u Vodicama u čast tragično stradalim vatrogascima na Kornatima. 

Mimohod je organiziran od strane DVD Vodice čiji je član Ante Sladoljev dočekao predstavnika Hajduka, a uz pripadnike brojnih DVD-a, predstavnike Grada, lokalnih Društava, Torcide Vodice, i brojnih mještana i prijatelja i Hajduk je dobio svoj prostor i pozdravljen je uz oduševljenje svih nazočnih. 

Hajduk je u povorci bio smješten uz pripadnike Torcide Vodice, koji su nosili Hajdukovu zastavu.

Nakon komemoracije na guvnu, povorka  je krenula prema parku gdje je u čast poginulih vatrogasaca članova Torcide podignut spomenik. Predstavnik Hajduka je nakon Torcide Vodice na tom mjestu položio vijenac (aranžiran s Hajdukovim grbom) i zapalio svijeću. Povorka se nastavila dalje prema gradskom groblju gdje se nalazi zajednička grobnica tragično stradalih vatrogasaca, gdje su se nakon molitve i prigodne pjesme klape sv. Florijan i vodičke glazbe, uz paljenje svijeća okončao mimohod. Nakon mimohoda uslijedio je kratki posjet u prostorije Torcide Vodice i druženje u DVD Vodice.

Nikica Krnić, predstavnik HNK Hajduk na Mimohodu u čast Kornatskim herojima je kazao: 

"Hajduk je ravnopravno rame uz rame s ostalima u Mimohodu u Vodicama zauzeo svoje mjesto. Najmanje što možemo je odati počast vatrogascima, našim herojima koji su nas hrabrim činom vječno zadužili. HNK Hajduk Split nikad neće zaboravit svoje navijače. Nadaleko je poznata krilatica „Hajduk živi vječno“, a mi danas prisjećajući se tragičnih trenutaka kroz nju evociramo sjećanje: „dok živi Hajduk, živit će i uspomena na naše hrabre vatrogasce“!

Torcida je u Zaprešiću iskazala počast stradalim vatrogascima transparentom na kojem je pisalo: "Kornatski heroji zauvijek u našim srcima 2007. -2015."

31/8/2015 - 01:33 sati
Klub
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr