Mobile menu
Hajduk i teoretski osigurao Europu, bit će nositelji

Hajduk i teoretski osigurao Europu, bit će nositelji

 
22/4/2014 - 12:14 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Hajduk je bodom protiv Lokomotive (2:2) i teoretski osigurao nastup u Europi iduće sezone. Budu li igrači Igora Tudora na kraju drugi ili treći igrat će u drugom pretkolu Europske lige. Četvrtoplasirana momčad MAXtv Prve lige krenut će od prvog pretkola. 

Hajduk je RNK Split pobjegao devet bodova, bolji su Bijeli i u međusobnim ogledima s Crvenima, pa je samo teoretski moguće da će u posljednja četiri kola ispustiti tu golemu prednost. Teoretski, trebaju igračima Igora Tudora još tri boda da osiguraju drugo pretkolo (i izbjegnu prvo). Naravno, istovremeno, trenutačno drugoplasirana Rijeka nije daleko, Bijeli nisu odustali od drugog mjesta. Nakon idućeg kola puno toga bi moglo biti jasnije ili kompliciranije, Slaven Belupo koji se bori za opstanak domaćin je Hajduku, a RNK Split kojemu su nužni bodovi za Europu ugostit će u Parku mladeži upravo Rijeku. Dvije poslastice. U subotu u Koprivnici, u nedjelju u Parku mladeži.

Hajduk će u pretkolo Europske lige ući s koeficijentom, neslužbena je informacija, 9.925. Bit će nositelj u drugom pretkolu, a lani bi s ovim koeficijentom bio i u trećem. Podsjetimo, lani Bijeli s koeficijentom 8.916 nisu bili nositelji u trećem pretkolu.

Ždrijeb 1. i 2. pretkola Europske lige je 23. lipnja. Prva utakmica drugog pretkola je 17. srpnja, uzvrat sedam dana kasnije.

22/4/2014 - 12:14 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr