Mobile menu
Hajduk i Slavia iz Praga potpisali ugovor o suradnji

Hajduk i Slavia iz Praga potpisali ugovor o suradnji

 
9/2/2016 - 20:00 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Hajduk - Slavia ugovor o suradnjiHajduk - Slavia ugovor o suradnjiHajduk - Slavia ugovor o suradnjiHajduk - Slavia ugovor o suradnjiHajduk - Slavia ugovor o suradnjiHajduk - Slavia ugovor o suradnjiHajduk - Slavia ugovor o suradnji
Hajduk - Slavia ugovor o suradnji

Hajduk i Slavia Prag potpisali su u utorak na Poljudu ugovor o suradnji.

Čelnike češkog kluba na Poljudu su primili predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić, sportski direktor Goran Vučević i direktor marketinga i prodaje Aljoša Bašić.

U izaslanstvu Slavije Prag bili su vlasnik kluba Jiri Šimane, generalni direktor David Trunda, direktor nogometa Jiri Plišek i poslovni partner kluba Michael Saran.

"Veliko nam je zadovoljstvo što možemo potpisati ugovor sa Slavijom jer mi dolazimo iz iste sportske obitelji, iako su oni 19 godina stariji. Naši studenti, predvođeni Fabjanom Kaliternom, u Pragu su došli na ideju o osnovanju našeg klub, a mi sada krećemo u suradnju sa Slavijom na svim razinama, od prve momčadi do mlađih kategorija", kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

 Vlasnik Slavije Jiri Šimane je izjavio:

"Sretni smo što smo dobili priliku doći na Poljud. Povijest Hajduka počela je u jednom finom restoranu u Pragu, gdje sam i ja često dolazio kao student."

O načinima suradnje Šimane je istaknuo: 

"Mi jako cijenimo Hajduk koji neke stvari radi bolje od nas. Hajduk proizvodi igrače za velike europske klubove, što mi u Slaviji u ovom trenutku nismo u stanju napraviti. Želimo surađivati na temama škole nogometa te razmjene trenera i prve momčadi."

Jiri Plišek, šef škole nogometa u Slaviji iz Praga, pozvao je Hajdukove mlade momčadi u Prag na turnir u ožujku, gdje će sudjelovati veliki klubovi poput Juventusa, Manchester Cityja i Shanghaija.

Hajduk je gostima iz Praga darovao kolaž fotografija sa utakmice odigrane povodom 100. rođendana kluba, te im pokazao Trofejni salu, gdje su se dvojica predsjednika Marin Brbić i Jiri Šimane slikali za uspomenu ispred dresa s rođendanske utakmice Hajduka i Slavije na Poljudu iz 2011. godine.

9/2/2016 - 20:00 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr