Mobile menu
Hajduk donirao 19.000 kuna za obnovu Vodotornja u Vukovaru

Hajduk donirao 19.000 kuna za obnovu Vodotornja u Vukovaru

 
1/5/2016 - 11:11 sati
Prva momčad
Foto: Miroslav Šlafhauzer/ hajduk.hr
Hajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk VukovarHajduk Vukovar
Hajduk Vukovar

Vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi predana je danas donacija HNK Hajduk za obnovu Vodotornja. Klub je uplatio jedan dio novca, nogometaši i stožer prve momčadi prikupili su dodatna sredstva te je ukupno za obnovu ovog simbola otpora i obrane grada donirano 19.000 kuna.

Osim izravnom uplatom Kluba te novcem igrača i stožera, dio sredstava prikupljen je i humanitarnom aukcijom na Hrvatskom radiju Vukovar. Naime, Hajduk je donirao dres i loptu s potpisima igrača za aukciju koja je organizirana u programu HR Vukovar. Tijekom licitiranja, dres je dostigao cijenu od 1500 a lopta 750 kuna. Kupac je u oba slučaja bio Ante Budimir iz Đakova, kojemu su danas također u vukovarskom Hotelu Lav dres i loptu predali trener Damir Burić i igrač Ante Roguljić.

Inače, kratko vrijeme boravka u Vukovaru uoči polaska u Osijek, Hajdukov stožer je iskoristio i za posjetu Memorijalnog groblja žrtava iz Domoviskog rata, Spomen doma i Masovnoj grobnici na Ovčari gdje im je domaćin bio vukovarski branitelj Ivan Lukić Zolja.

1/5/2016 - 11:11 sati
Prva momčad
Foto: Miroslav Šlafhauzer/ hajduk.hr